Nemzetisport.hu 2011.11.08 21:50 Frissítve: 2015.03.01 02:25

„Minden meccs ajándék” - Lázár Bence kálváriája az örmény orvostól Angliáig

Lázár Bence tavasszal mutatkozott be az NB I-ben. Alig néhány hónap alatt válogatott kerettagságig jutott a 20 éves csatár, ám egy vissza-visszatérő derékfájdalom miatt az őszi szezonban csak hat mérkőzésen léphetett pályára, a 15. fordulóban a Videoton ellen hosszú idő után először. Az elmúlt hónapok nem a gólokról, hanem a különböző kezelésekről szóltak. Most úgy tűnik, ismét egészséges, minden egyes pályán töltött percet ajándéknak él meg – Lázár Bence kálváriája.

 

Lázár Bence nem először állt fel a padlóról
(Fotó: Németh Ferenc, archív)

Az Újpest tehetsége, Lázár Bence tavasszal robbant be az NB I-be, 13 meccsen nyolc gólt szerzett. Sokan nem értették, hol jegelték addig a lila-fehérek, miért kellett 20 éves koráig – az osztrák harmadosztályt és a hazai NB II-t is megjárva – várnia az élvonalbeli bemutatkozásra. Márciusban, a Nemzeti Sport Online számolt be először arról, hogy a tehetséges csatárt hosszú ideig gyötörte egy különös sérülés. Idegbecsípődése volt, a fájdalom a vádlijára is kihatott, de sokáig nem találták a megfelelő gyógymódot az orvosok.

Egy akupunktúrás masszőr azonban segített, és tavasszal már úgy tűnt, Lázár túl van a nehéz időszakon, teljesítményével pedig Egervári Sándor szövetségi kapitány figyelmét is felhívta, a válogatott keretbe is meghívót kapott, ám nyáron már újra újrakezdődtek a  fájdalmak...

Kiújult hát- és derékproblémája, a hírek kezdődő gerincsérvről szóltak. A csatár júniusban úgy nyilatkozott, hogy mindenképp szeretné elkerülni a műtétet, ezért egy hazánkban élő örmény orvoshoz fordul, akitől akupunktúrás kezeléseket kap majd.

Az örmény orvos után pedig következett Anglia, a Milton Keynesben található ortopédiai klinika, ahol a Manchester United játékosait is vizsgálják. A szigetországi szakemberek három hetes speciális hát-, derék- és gerincerősítést írtak elő Lázár számára, ami alatt injekciókúrát is kapott.

LÁZÁR-DUPLA A KAPOSVÁR ELLEN

 

 

 

 

 

A kezelésnek a jelek szerint meglett az eredménye, ugyanis augusztus 14. óta először ismét pályára léphetett az NB I-ben, a Videoton ellen a 15. fordulóban 34 percet kapott.

„Mivel csak a múlt héten kezdtem el a teljes értékű edzésmunkát, így igazából ennyi lehetőségre sem számítottam. Igazság szerint én már annak is nagyon örültem, hogy benne lehettem a keretben. Ha nincs a kiállítás, akkor talán kiharcolhattunk volna egy döntetlent, de nyolc-kilenc mezőnyjátékos védekezett nálunk, és így nehéz volt támadni. Sajnáltam, hogy akkor álltam be, mikor már emberhátrányban voltunk, hiszen így jóval kevesebbet volt nálam a labda, mint úgymond normális esetben. Amikor megkaptam a labdát, szerettem volna kombinatívat előre játékot nyújtani, de abban a pillanatban négy védő volt körülöttem, így elég nehéz dolgom volt. Természetesen nem gondoltam, hogy rögtön góllal és szenzációs játékkal térek majd vissza. Sokat küzdöttem azért az utóbbi időben, hogy ismét pályára léphessek. Köszönöm a bizalmat az edzőimnek" – nyilatkozta Lázár kedden az ujpestfc.hu-nak.

„Nem éreztem fájdalmat, mindössze annyit, hogy meccshiánnyal küzdök, de ez természeteses, és azt is elmondhatom: napról napra jobb kondícióban vagyok. Az edzések is jól mennek, jól megértem magam a társakkal – folytatta a csatár. – Főleg Balogh Balázzsal és Rajczi Péterrel a támadósorban. Egyelőre a Ligakupa-meccsekre koncentrálok, és a hétvégi NB II-es bajnokira. Holnap a keret tagja leszek a Kecskemét ellen, Zoran Szpisljakon múlik, hogy lehetőséget kapok-e kezdőként."

GÓL A SIÓFOK ELLEN

 


 

 

 

 

„Ami az NB I-et illeti: úgy gondolom, hogy a javamra válik ez a két hét szünet, hiszen addig is erősödhetek, valamint a csapatnak is jól jöhet ez a két hét, mivel így a többi sérült is felépülhet. Én már annak is örülnék, ha a Pápa ellen ismét csereként kapnék lehetőséget. Nekem ez a pár meccs, amelyen játszhatok idén, már ajándéknak számít" – tette hozzá Lázár.

Az ígéretesen induló pályafutás a jelek szerint tehát folytatódhat, és a téli szünet után – akárcsak idén– ismét egy száz százalékos állapotban lévő Lázár Bence térhet vissza a pályára. Csak nehogy a fájdalmak is visszatérjenek…

 

2021.04.22 00:12:29

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi lehet az esélyesebb, akárki jön szembe.

2021.04.21 14:50:14

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Előbb Hahn János szerezte meg idénybeli 19. gólját, majd Balogh Balázs is beköszönt.

2021.04.21 13:28:13

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Vutov révén hamar előnybe került a borsodi csapat, ám Negóék a második félidőben hárommal válaszoltak.

2021.04.21 16:31:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jobban akarta a sikert a Diósgyőr, az ezüstéremért harcoló felcsútiakkal volt játékosuk babrált ki a ráadásban.

2021.04.21 13:57:09

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Jól játszott a Kisvárda, az MTK legnagyobb lehetősége Varga Roland kapufája volt.