BODNÁR ZALÁN 2021.09.19 09:44 Frissítve: 2021.09.19 10:05

Magyar Kupa: Hatvanban izgatottan várják a Fradit

A telt ház és a jó hangulat garantálva, nincs veszítenivalója a megyei első osztályban szereplő Hatvannak a Ferencváros ellen a Magyar Kupa 3. fordulójában.

 

Szabó Roland (balra) a Fradiban is játszott pályafutása során, vasárnap ellene bizonyíthat (Fotó: Nagy-Dobos Eszter)

Vélhetően sokáig emlékezetes marad a Heves megyei Hatvanban a vasárnap: a Magyar Kupa harmadik fordulójában a bajnok Ferencváros lesz a megye I-es gárda vendége.

„Tudjuk, hogy az ország legjobb csapata az ellenfelünk  – mondta lapunknak Nahóczky Attila,  a hatvaniak vezetőedzője.  – Szerettük volna elkerülni az ilyen kaliberű riválisokat a harmadik fordulóban, de úgy vagyunk vele, ha már NB I-es ellenfél jut nekünk, a Ferencváros legyen az, hiszen ellene játszani mindenkinek felemelő. Úgy készülünk, hogy megpróbáljuk a többosztálynyi különbséget eltüntetni vagy minimálisra csökkenteni. Egész héten nagy becsvággyal készültek a fiúk az edzésen, dolgozik bennük a bizonyítási vágy.”

Az előző idényben még az NB III Keleti csoportjában szereplő együttes a megye I-es bajnokságot három győzelemmel és egy döntetlennel kezdte, a Magyar Kupában pedig a Sajóbábonyt (2–1) és a Herédet (4–0) búcsúztatta.

„Nehezen indult a nyarunk, tizenkét játékossal kezdtük el a felkészülést, de a rajtra szerencsére összeálltunk – folytatta a vezetőedző.  – Célunk a minél előbbi visszajutás az NB III-ba, és erre meg is van minden esélyünk. A keretünk javát fiatal, húsz év körüli labdarúgók alkotják, de erősek, agresszívak, megvan bennük a potenciál, ez valójában NB III-as erősségű keret.”

Nahóczky Attilától megtudtuk azt is, hogy a hatvani stadion befogadóképessége mintegy kétezer fő, de bizonyos szabályozások miatt az FTC elleni mérkőzésre legfeljebb 1600-1700 nézőt engedhetnek be – ám a telt ház biztosra vehető, pillanatok alatt elfogytak a belépők: „Amatőr játékosoknak óriási lehetőség egy ilyen mérkőzés, bízom benne, hogy nem bénítólag hat, hanem épp ellenkezőleg, felszabadultan játszanak a srácok.”

Szabó Roland, a Hatvan harmincéves csapatkapitánya is izgatottan várja a találkozót, már csak azért is, mert a Ferencvárosban nevelkedett.

„Hatvani származású vagyok, tizenhárom éves koromban kerültem a Fradi utánpótlásába, tíz évet töltöttem az egyesületnél, a második csapatig jutottam. A Ferencváros II színeiben volt is néhány Magyar Kupa- és Ligakupa-meccsem, utána Soroksáron futballoztam, mielőtt hazatértem Hatvanba – mondta lapunknak.  – Örültünk, amikor a Fradit sorsolták ki nekünk, nem mindennapi, hogy az ország legnépszerűbb klubja ellen futballozhatunk. Úgy állunk a mérkőzéshez, hogy nincs veszítenivalónk, fiatal az együttesünk, ketten vagyunk csak harmincévesek, a többiek jóval fiatalabbak, de nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára. Jól kezdtük a bajnokságot, ám az előző fordulóban sajnos csak döntetlent játszottunk, szerintem már mindenkinek a Fradi elleni összecsapás járt a fejében. Kíváncsi vagyok, ellenfelünk milyen csapattal áll ki. Tisztában vagyok a realitással, de reménykedem a tisztes helytállásban.”  

MOL MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
15.00:
FC Hatvan (IV.)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

2021.10.27 12:16:32

Labdarúgó NB I BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A szünetben hattal ment az NB I-es címvédő, a folytatásban már csak egy gól született.

2021.10.26 20:31:26

Labdarúgó NB I P. Gy., K. T. I., R. Z.

Három helyszínen csak a hosszabbítás, két párharcban a tizenegyesek döntöttek a Mol Magyar Kupában.

2021.10.26 23:39:08

Labdarúgó NB I FÜZESI BÁLINT

A mesteredző – akiről tavaly Tarpán labdarúgócsarnokot neveztek el – 1970-ben majdnem az FTC játékosa lett.

2021.10.25 14:15:52

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

„És a diák vékony hangon elkezdte: »Isten, áldd meg a magyart...« A munkáscsapat habozás nélkül folytatta: »...jókedvvel, bőséggel«.”

2021.10.24 23:27:41

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt mondják a hozzáértők, hogy a versenyzőnek négyféle célja lehet. Az első, hogy megfeleljen saját magának, a második, hogy másokat legyőzzön, a harmadik, hogy elismerje őt a nyilvánosság, a negyedik pedig, hogy sok pénzt keressen. Egyik jobb, mint a másik, ám mindegyikben benne van a bukás lehetősége.