CSERHÁTI ANDRÁS
2021.01.16 10:14 Frissítve: 2021.01.17 01:50

Honvéd: most hiába keresik Gazdag Dánielt a törökök

Gazdag Dánielt Törökországba csábítják, de mint elmondta, most nem foglalkozik a klubváltással, és mindenképpen be akar kerülni a válogatott keretébe.

Gazdag Dánielnek jelenleg az a legfontosabb, hogy csapatával meginduljon fölfelé a tabellán (Fotó: Földi Imre)

 

Marad? Nem marad? Jelenleg leginkább ezek a kérdések foglalkoztatják a kispesti drukkereket: vajon Gazdag Dániel már a télen légiósnak áll, vagy folytatja a Bp. Honvédban?

A 24 éves támadó iránt Törökországból mutatkozik erős érdeklődés – sőt a hírek szerint ajánlat is érkezett –, de mivel a csapat az ősszel gyengén szerepelt, csak tizedik a tabellán, a kieső helytől mindössze kétpontos távolságra, szükség van a hatgólos játékosra. Persze olyan opció is létezik, hogy elengedik, s az érte kapott pénzből a klubhoz csábítanak mást.

„Ezer szállal kötődöm a Honvédhoz, s tudom, segítenem kell az együttesnek – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Bp. Honvéd négyszeres válogatott labdarúgója.  – Úgyhogy a váltással kapcsolatos téma most nem aktuális, a Honvéd játékosa vagyok, az a fontos, hogy a csapatom hasznára legyek, és ha jól teljesítek, később lehet esélyem külföldre szerződni. Ráadásul közeleg az Európa-bajnokság, mindenképpen be akarok kerülni Marco Rossi szövetségi kapitány keretébe, amihez elengedhetetlen a kimagasló játék.”

VÁRNI KELL A VÁLOGATOTT CSATÁRRA

Továbbra sem számíthat a szakmai stáb Eppel Mártonra. A nyolcszoros válogatott csatár a tavaly december 12-i, Kisvárda elleni bajnokin (0–0) szenvedett részleges bokaszalag-szakadást, jelenleg külön edz, a Zalaegerszeg ellen aligha lép pályára.

Fotó: Földi Imre

Erre szükség is lesz, ugyanis rendkívül szoros a mezőny, s a Honvéd őszi játékát látva kemény tavasz elé néz.

„Nem jártam még hasonló cipőben, rendre a mezőny első feléhez tartoztunk, jelentős célokért harcoltunk, most viszont fordult a kocka, az elsődleges, a legfontosabb, hogy maradjunk bent, csak ezután tekinthetünk feljebb a tabellán. Nem csupán sablonduma, hogy a tizenkét csapatos bajnokság kiélezett, két-három győzelemmel megcélozhatod a dobogót, de ha ennyiszer kikapsz, félhetsz a kieséstől. A jó rajt létfontosságú, a Zalaegerszeg ellen jövő vasárnap nyerni kell, nincs más út előttünk, csak a győzelemé. Jó lenne sorozatban megnyerni néhány meccset, ez még inkább összekovácsolná a csapatot – a rossz őszi sorozat, a sok vereség nem tett jót a hangulatnak.”

A felkészülés idején eddig két sikert könyvelhetett el Pisont István együttese: az ETO FC Győr ellen 1–0-ra, míg az Újpest FC ellen 3–2-re nyert. A Honvéd szombaton 17 órakor az MTK Budapest ellen vívja a bajnoki főpróbát, a mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik a Hidegkuti-stadionban.

„Eddig félidőztünk, de biztos vagyok benne, hogy szombaton már több játékpercet kapunk. Már az edzéseken is a ZTE elleni szezonrajtra készülünk, azt gyakoroljuk, amire az ellenféltől számíthatunk. Erős csapat, ezt bizonyította az ősszel, ráadásul megszerezte Futács Márkót, aki minőségi csatár. Hogy rám milyen poszton számít a szakmai stáb, mellékes: elöl, csatárként érzem jól magam, de ha kell, a középpályán segítek. Bár a bajnokság a legfontosabb, szeretnénk a Magyar Kupában is maradandót alkotni, legközelebb a III. Kerület ellen játszunk, vagyis reális esélyünk van a továbbjutásra. De egyelőre csak a Zete elleni rajt lebeg a szemünk előtt: kell a három pont!”

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.