K. T. I. 2020.12.10 16:18 Frissítve: 2020.12.10 16:38

Futsal: mérsékelték Curtis eltiltását, megvan, mikor térhet vissza

Megfelezték a fojtogatással vádolt Széki Attila, azaz Curtis eltiltását. A Magyar Labdarúgó-szövetség budapesti igazgatósága csütörtökön hozta nyilvánosságra friss fegyelmi határozatait. A közlönyből kiderült, az Újpest RFC-220 Volt második számú csapatában futsalozó játékos egyéves eltiltását hat hónapra mérsékelték.

Ha minden a lila-fehérek tervei szerint alakul, Széki Attila (jobbra) a tavaszi idény végén visszatérhet (Fotó: ujpestfutsal.hu)

Mint beszámoltunk róla, Székit a november 19-ei, Issimo elleni bajnokin állították ki, majd a fegyelmi bizottság a játékvezetői jegyzőkönyvbe kerültek alapján súlyos, egyéves eltiltást szabott ki rá.

A BLSZ heti értesítőjében az állt, „az Újpest Futsal Club sportszervezet részéről Széki Attila játékos a 15§2/b és a 21§2/b megszegése miatt, valamint a 9§1/d/3 alapján 2021. 11. 20-ig minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltva”.

A fegyelmi szabályzat vonatkozó paragrafusai alapján Curtis – sérülést nem okozva – leköphette vagy megüthette ellenfelét, illetve a játékvezetővel szemben tettlegességet követhetett el.

Mint a klub alelnöke, Óvádi László a Nemzeti Sportnak elmondta, Széki egy csapattársa védelmére kelve a találkozó hajrájában összeakaszkodott az Issimo egyik játékosával. Ez volt a fegyelmi vétség első fele. Ezt követően a játékvezető kiállította, mire a futsalos egy legyintéssel kiütötte a kezéből a piros lapot – ez volt a második vétség.

Az újpestiek a sportszerűtlenséget és a kiállítás tényét nem is vitatták, ugyanakkor – szemben a jegyzőkönyvben leírtakkal – fojtogatásról szó sem volt elmondásuk szerint. Ezt az állítást az Issimo vezetői, illetve a „kakaskodásban” érintett játékos is megerősítette. A budapesti igazgatóság fegyelmi testülete ezt követőn tárgyalta újra az ügyet és a felek meghallgatása után csökkentette Széki eltiltását. Az új határozat szerint május 20-án jár le a büntetés.

„Örülünk, hogy a szövetség erre a döntésre jutott. Az eljárást és a jelenlegi büntetést is méltányosnak gondoljuk – reagált a fejleményekre a Nemzeti Sport Online megkeresésére Óvádi. Remélhetőleg ez az eset jó példa lesz fiatal játékosaink számára, mindenkinek tudnia kell, hiába van igaza egy-egy szituációban, nem megfelelő módon nem kérheti számon sem az ellenfelet, sem a játékvezetőket. Attila és mi mindannyian tanultunk a leckéből.”

Az NB III-as bajnokság márciusban folytatódik, pontos menetrend még nincs, de a lila-fehérek úgy számolnak, az sem kizárt, hogy a tavaszi szezon hajrájában ismét pályára léphet Széki. Az Újpest RFC-220 Volt második számú együttese a tabella 3. helyén áll, ám mivel több meccs is elmaradt az ősszel, azok pótlása után még csúszhat hátrébb.

Széki érkezését októberben jelentette be az újpesti futsalcsapat, az első bajnokiján duplázott, majd a második meccsén jött az ominózus kiállítás.

A fegyelmi bizottság az eredetileg fél évre felfüggesztett issimós Tihanyi Krisztián büntetését is csökkentette, ő március 30-ától léphet pályára.

2021.11.27 23:17:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Legalább a látszat kedvéért cselekednie kell az importnak.

2021.11.27 13:59:46

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A lila-fehérek kihasználták Batik kiállítását, fordítottak a második félidőben Kispesten, és elkerültek a 12. helyről.

2021.11.27 13:50:23

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Egy piros lap, három tizenegyes, öt gól. Eseményben nem volt hiány a fehérvári találkozón.

2021.11.27 13:27:33

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Asani már a 7. percben betalált, a fegyelmezetlen Palincsár még a szünet előtt mehetett zuhanyozni.

2021.11.26 14:31:12

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

Nem sikerült 1976-ban, nem sikerült 1985-ben,1989-ben és 2010-ben sem. Aztán jött 2011...