FTC: öten köszöntek el – ők hárman már a héten érkezhetnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.01. 09:01
null
Emir Dilaver (balra) könnyes búcsút vett a Fraditól, Vladan Csukics (jobbra) még gondolkodik a folytatáson (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője, Thomas Doll a Vasas ellen 11-esekkel megnyert Magyar Kupa-döntő után öt labdarúgó távozásáról beszélt, ugyanakkor a Nemzeti Sport Online értesülései szerint még a héten legalább három érkezőt jelenthet be a klub – összegezzük a ferencvárosi jövés-menést.

A Ferencváros szerda esti, a Magyar Kupa döntőjét követő sajtótájékoztatóját egy pillanatra félbeszakította a bosnyák-osztrák Emir Dilaver búcsúja: a Fradihoz három éve érkezett védő felment a „pódiumra" Thomas Dollhoz, elköszöntek egymástól, a szakember sok sikert kívánt neki a jövőjéhez.

Dilaver búcsúja nem volt meglepetés, már télen, a szintén jobbhátvéd Botka Endre érkezésekor jeleztük, hogy a légióssal nem tervez hosszabbítani a klub.

Ugyancsak nem meglepetés Michal Nalepa távozása, akinek szintén lejárt a szerződése. Doll elmondta, Dilaverhez hasonlóan a lengyel játékos is búcsúbeszédet mondott az öltözőben, ő is három év után köszönt el. A német vezetőedző neki és Dilavernek is megköszönte, hogy az elmúlt években remek teljesítményükkel hozzájárultak ahhoz, hogy címeket nyerjen a klub. Nalepával kapcsolatban a lengyel sajtó korábban arról írt, hogy a Lechia Gdansknál folytatja pályafutását, és ezt a védő a kupadöntő után kérdésünkre meg is erősítette.

Doll az NSO érdeklődésére elmondta, a két említett légiós mellett a kölcsönjátékosok – Kleinheisler László, Marco Djuricin és Rju Szung Vu – is elhagyják a klubot.

Továbbá kérdéses a jövője a Vasas ellen az utolsó tizenegyest értékesítő, a visszavonulását korábban már kétszer bejelentő, a 37. életévét a hónap végén betöltő Vladan Csukicsnak, akiről a vezetőedző elmondta, biztosan lesz helye a klubnál, csak az a kérdés, milyen pozícióban. A középpályás az NSO Tv kérdésére kifejtette, még nem döntött arról, hogy ezúttal tényleg visszavonul-e, egyeztetnie kell a családjával.

A 36 éves Hajnal Tamásnak is lejár a szerződése, az ő esetében is kérdésesnek tűnik a folytatás, Doll szerint vele még egyeztetnek a vezetők. Ahogy korábban Gera Zoltánnal is voltak tárgyalások, az ő szerződéshosszabbítását a kupadöntő előtt jelentették be. A sajtótájékoztatón nem esett szó a német Florian Trinksről, de vele már tavasszal sem számolt a szakmai stáb az első keretben, és mivel ő is szabadon igazolhatóvá válik, biztosra vehető, hogy nem marad.

A távozók után pedig szóljunk az érkezőkről is. Múlt héten elsőként jeleztük, hogy Priskin Tamás ügyében megszületett az egyezség a pozsonyi Slovannal, a csatár minden bizonnyal az Üllői úton folytatja karrierét. Azóta megírtuk, hogy ugyanez a helyzet a Heerenveen magyar U-válogatott védőjével, a legutóbb kölcsönben a török Kasimpasánál futballozó Otigba Kennethtel is.

A napokban mindkét futballista érkezését bejelentheti a Ferencváros, ahogy az uruguayi védekező középpályás, Fernando Gorriarán szerződtetését, értesüléseink szerint ugyanis az ő ügyében is megszületett az egyezség.

Doll annyit jegyzett még meg az éjszakába nyúló sajtótájékoztatón, hogy csütörtökön délután lesz egy hosszabb egyeztetése a klub vezetőivel a következő szezonról, a csapat keretéről.

Így búcsúzott el az edzőjétől Emir Dilaver


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők*:
*A hivatalosan az FTC játékosának számító, de a Fradiban az NB I-ben nem szereplő, régóta az NB II-es Soroksárnál kölcsönben lévő játékosokat nem tüntettük fel.
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Derekas Zoltán, Gera Dávid, Kundrák Norbert, Nagy Gábor, Novák Zsombor
Kiszemeltek: Fernando Gorriarán (uruguayi, River Plate – Uruguay), Otigba Kenneth (magyar-nigériai, Heerenveen – Hollandia, legutóbb kölcsönben Kasimpasa – Törökország), Priskin Tamás (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Emir Dilaver (osztrák, lejár a szerződése), Jova Levente (soroksári kölcsön után lejár a szerződése), Florian Trinks (német, lejár a szerződése), Michal Nalepa (lengyel, Lechia Gdansk – Lengyelország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Marco Djuricin (osztrák, Red Bull Salzburg – Ausztria), Kleinheisler László (Werder Bremen – Németország, érdeklődik iránta: Lech Poznan – Lengyelország), Rju Szung Vu (dél-koreai, Bayer Leverkusen – Németország)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Vladan Csukics (szerb, visszavonul?), Hajnal Tamás (lejár a szerződése)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik