nemzetisport.hu
2017.01.09 12:22 Frissítve: 2017.01.09 12:57

FTC: megegyeztek a Honvéd kulcsemberéről – ma érkezhet

Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport Online korábbi értesülései – Botka Endre minden valószínűség szerint a Ferencvárosban folytatja a pályafutását. Úgy tudjuk, vasárnap született meg az egyezség a klubok között, az egyszeres válogatott védő ma már csak azért jelent meg a kispestiek első edzésén, hogy elbúcsúzzon a társaktól.

Botka Endre évekig alapembernek számított a Honvédban, tavasszal viszont már az FTC-nél futballozhat (Fotó: honvedfc.hu)

 

A Nemzeti Sport Online már decemberben jelezte, hogy a Honvéd egyszeres válogatott védője, a 22 éves Botka Endre szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között.

Úgy tudjuk, a két klub vasárnap meg is egyezett a futballista átigazolásáról, így a jobbhátvéd ma már az Üllői úton jelentkezhet edzésre. A Honvéd ma kezdte meg a téli felkészülést, Botka megjelent a Bozsik-stadionban a tréning előtt, de alighanem már csak azért, hogy elbúcsúzzon a társaitól. A gyakorlásra  már nem öltözött át, el is hagyta a stadiont.

Amennyiben Botka szerződtetését ma bejelenti az FTC, akkor ő lehet a zöld-fehérek első téli szerzeménye. A jobbhátvéd hosszú távon az osztrák-bosnyák Emir Dilavert pótolhatja majd, akinek a nyáron lejár a szerződése, és úgy tudjuk, nem tárgyaltak vele a hosszabbításról, jó eséllyel fél év múlva távozhat.

A budapesti születésű Botka a Honvédban kezdett el futballozni, és egy féléves kecskeméti kölcsönt leszámítva nem is játszott máshol. Az NB I-ben 2014 májusában mutatkozott be, ezt követően került kölcsönbe, és az az időszak annyira jól sikerült számára, hogy aztán a Honvédban is alapemberré vált. Az előző idényben 31 bajnokin játszott, tavaly ősszel pedig 17-szer szerepelt és a Svédország elleni felkészülési meccsen a magyar válogatottban is bemutatkozott. 

 
TÉLI
JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezők:
Botka Endre (Bp. Honvéd)*
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Holczer Ádám (Soroksár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Bognár István (DVTK),  Jahmir Hyka (albán, FC Luzern – Svájc), Kovács István (Videoton), Lovrencsics Balázs (Soroksár – kölcsönből vissza?), Silye Erik (Soroksár – kölcsönből vissza?), Janek Sternberg (német, Werder Bremen – Németország) 
Távozók: Gyömbér Gábor (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Nagy Dominik (Legia Warszawa – Lengyelország), Cristian Ramírez (ecuadori, FK Krasznodar – Oroszország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Busai Attila (DVTK), Csilus Ádám (soroksári kölcsön után Puskás Akadémia FC?), Jova Levente, Pintér Ádám, Florian Trinks (német, Erzgebirge Aue – Németország, próbajáték)
*A klubok még nem jelentették be, de az egyezség megszületett.

 

 

2023.02.04 10:16:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az irreális időjárási körülmények között mindössze egy-egy kapufáig jutottak a csapatok.

2023.02.03 15:43:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A cseréktől feljavult piros-kékek a második félidőben sokáig közelebb voltak a győzelemhez, ám a hajrában a Puskás Akadémia lőtt kapufát.

2023.02.01 10:04:30

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A tartalékos Paks megszerezte a vezetést, majd kihagyott három ziccert – tovább robog a címvédés felé a Fradi.

2023.02.01 15:25:03

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Drazsics és Lukic góljával a negyeddöntőbe jutott az élvonalbeli borsodi gárda.

2023.01.29 16:29:15

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az első KTE-gólra még gyorsan válaszolt a Fehérvár, de a másodikra egyáltalán nem tudott, és kikapott.