K. B. 2021.04.16 19:10

FTC: Orosz Pál a nyári igazolásokról és a VAR-ról is beszélt

A Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál többek között arról is nyilatkozott, terveznek-e igazolni labdarúgót a nyáron, de szót ejtett az NB I-ben a következő évadtól bevezetendő VAR-rendszerről, és véleményezte, hogy a 2021-re halasztott Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseit akár telt ház előtt is megrendezhetik.

Orosz Pál szerint szükség van a videóbíróra az NB I-ben (Fotó: Tumbász Hédi)

 

Arról is kérdezték az FTC Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált, hogy várhatóak-e a nyáron igazolások az NB I-ben éllovas labdarúgócsapatnál.

„Nekünk mindig az a feladatunk, hogy ütőképes csapatot hozzunk össze az európai kupaselejtezők kezdetére. Ebben az évadban megvalósítottuk az álmunkat, bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportkörébe; ezt úgy lehet könnyebben elérni, hogy már a tavaszi szezonban összeszokik a selejtezőre készülő csapat. Ám ettől függetlenül, ha olyan játékost találunk a nyáron, aki segítségünkre lehet, akkor természetesen nyitottak leszünk az átigazolására” – mondta Orosz Pál.

A magyar élvonal következő kiírásában már kötelező lesz a videobíró, tehát a VAR-rendszer használata.

„Szerencsés vagyok, lévén, hogy benne lehetek a szövetség VAR-bizottságában. Ezúton is köszönetet szeretnék mondani azoknak, akik fantasztikus munkát végeznek annak érdekében, hogy a következő évadban megvalósulhasson a rendszer. Semmi kétség, szükség van rá, hiszen a labdarúgás egyben üzlet is; egyetlen mérkőzés kimenetele sem múlhat azon, hogy jó vagy rossz napja van a játékvezetőnek.”

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nemrégiben hivatalos közleményben bejelentette, hogy Budapest a Puskás Aréna százszázalékos kihasználtságával szeretné megrendezni a 2021-re halasztott Európa-bajnokság magyarországi mérkőzéseit. Mit szól ehhez Orosz Pál?

„Nem lehet előre látni, mi történik a következő hónapokban. Az oltásokkal szerencsére jól haladunk, szóval nem gondolom, hogy elrugaszkodott gondolat lenne a telt házas Európa-bajnoki meccsek rendezése. Természetesen ez csak úgy működhet, ha az emberek maximálisan betartják a fertőzésmegelőzési előírásokat. Szerintem az Eb arról szól, hogy a nézők is jelen vannak; rendkívül furcsa lenne nélkülük lebonyolítani. Örülök a döntésnek, és bízom abban, az egészségügyi helyzet úgy alakul, hogy megvalósulhasson.”

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.

2021.05.09 00:06:25

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szekrénycsontvázak helyett már hús-vér, sőt szombat este a 32. bajnoki aranyérmet ünneplő FTC futballistákról szóltak a hírek.