M. B.
2023.02.01 17:29 Frissítve: 2023.02.01 18:25

FTC: Hajnal szerint Laidouni posztjára nyáron tudnak igazolni

Hajnal Tamás, a labdarúgó NB I-ben érdekelt Ferencváros sportigazgatója volt az M4 Sport keddi átigazolási műsorának a vendége. Az Európa-liga nyolcaddöntőjében érdekelt klub sportigazgatója több részletet megosztott klubja átigazolási politikájáról.

Hajnal Tamás szerint a magyar pontvadászat nem túl vonzó a minőségi légiósok körében (Fotó: Nemzeti Sport)

 

„Az elmúlt két átigazolási időszakban két belső középpályás is érkezett hozzánk Esiti és Gojak személyében. Esiti inkább hatos típusú játékos, aki a védekező szerepét tölti be, míg Gojak támadóbb, nyolcas típusú játékos. Sajnos ő megsérült a felkészülés során, pedig ő azért lett igazolva, hogy erre a szituációra fel tudjunk készülni. Számos játékossal tárgyaltunk a box-to-box pozícióra, de különböző okok miatt ezt a posztot nem tudtuk betölteni. Ezzel együtt a keretünk megfelelően néz ki, adott esetben a nyáron tudunk még reagálni erre a pozícióra” – mondta az Union Berlinhez távozó Aissa Laidouni pótlásáról Hajnal Tamás, hozzátéve, hogy a tunéziai középpályás 2020-ban kis híján az angol másodosztályban érdekelt Swansea-hoz igazolt, mielőtt – hosszas egyeztetés után – lecsapott rá a Ferencváros.

A magyar bajnoki címvédő sportigazgatója ezután elmondta, hogy az eddigi érkezők közül Myenty Abenát már a szlovákiai időszaka előtt is figyelték, míg Owusu Kwabenára a Qarabag elleni BL-selejtezős párharc során figyeltek fel. Hajnalt ezután megkérdezték a magyar válogatott játékosok esetleges átigazolásáról is.

„Mind a két esetben megkerestük a játékost (Németh Andrást, illetve Kleinheisler Lászlót – a szerk.). Ha olyan lehetősége van, és ha úgy gondoljuk, hogy a játékos nyitott arra, hogy váltson, vagy valamiért problémásabb a helyzete, akkor mindenki elhiheti, hogy mi megkeressük a játékost. (...) Akik külföldön vannak, azok sokszor azt mondják, hogy még nem akarnak hazajönni, függetlenül attól, hogy mi milyen eredményeket értünk el az elmúlt időszakban, és függetlenül attól, hogy ők nemzetközi szinten is játszhatnának” – fogalmazott Hajnal Tamás, majd hozzátette, hogy hazai szinten az FTC megkeresése gyakorlatilag megtöbbszörözi egy magyar játékos árát, így nagyon nehéz kiemelkedő magyar játékosokat igazolniuk.

További érdekességként Hajnal még elmondta, hogy csapata számára nem könnyű minőségi légiósok szerződtetése sem, mivel – a Fradi nemzetközi eredményeinek dacára – az NB I színvonala nem imponál nekik, így ha lehetőségük van rá, szívesebben igazolnak például a spanyol élvonal egyik kiesőjelöltjéhez.

Franck Boli lehetséges átigazolásáról Hajnal annyi újdonsággal tudott szolgálni, hogy az elefántcsontparti támadó ugyan több konkrét ajánlatot is kapott, de eddig mindegyiket visszautasította, így egyelőre marad a magyar fővárosban.

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.