Fehérvár: Nem gondoltam, hogy ilyen hamar visszatérek a klubhoz – Juhász Roland

2022.10.17. 20:23
null
Juhász Roland játékosként is szerette a kihívásokat (Fotó: Mol Fehérvár FC)
Mint beszámoltunk róla, hétfő délelőtt a Mol Fehérvár FC menesztette Michael Boris vezetőedzőt és Sallói István sportigazgatót. Előbbi utódja Huszti Szabolcs, utóbbié Juhász Roland lett, akivel új minőségében első munkanapja végén a fehérváriak hivatalos honlapja közölt videós interjút.

A 39 éves Juhász Roland 2020-ban vonult vissza az aktív játéktól, s utána a klub sporttanácsadójaként kezdett dolgozni, majd a fehérváriak NB III-as csapatának szakmai stábjában is helyet kapott. Juhász tavaly áprilistól már az első csapatnál dolgozott: Szabics Imre szakmai stábjának volt a tagjai idén februárig – júliustól pedig a III. Kerületi TVE sportigazgatójaként dolgozott.

„Kilenc év után a Vidi az a klub, amely a legközelebb áll a szívemhez. Itt fejeztem be a pályafutásomat, ami a mai napig örök emlék. Nem gondoltam, hogy ilyen hamar visszatérek Fehérvárra, de az elmúlt időszakban kezdett bennem megfogalmazódni, hogy milyen szerepkörben szeretnék ténykedni. Az elmúlt három hónapban a Kerültnél nagyon sokat tanultam, gyakorolhattam, és egy nagyon szervezett klubot ismerhettem meg. Ha nem lettem volna a Kerületnél, akkor most lehet, hogy nem ülünk itt. Nagy feladatra vállalkoztam a Vidinél, de én játékosként is nagyon szerettem a kihívásokat. És egy sportigazgató számára kellő kihívást jelent a csapatot újra egyenesbe állítani” – fogalmazott Juhász Roland a klub hivatalos honlapján.

„A sérülésem vitt rá arra, hogy valahol el szeretnék helyezkedni a futballban és ez áll hozzám a legközelebb. Nekem a futballpálya, az öltöző a közegem” – mondta a molfehervarfc.hu-nak Huszti Szabolcs.

„Tapasztalatot szereztem már Debrecenben, elvégeztem közben a B- és A-licenszet, úgyhogy nagy reményekkel érkezem. Szeretném megmutatni, hogy a csapatban is több van és bennem is több van edzőként. Kevés időnk van, nem lehet mindent a játékosokra zúdítani. A legfontosabb, hogy a fejeket tisztává tegyük, húzzunk egy vonalat és elfelejtsék a rossz szériát és remélem, új impulzust tudok adni a Vidinek” – tette hozzá.


Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek