Fehérvár: bajnok jöhet, bajnok mehet – ő pótolhatja Nikolovot

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 08:11
null
Besard Sabovic (szemben) pótolhatja Fehérváron Boban Nikolovot (Fotó: Getty Images, archív)
A Mol Fehérvár FC-nél a korábban már beharangozott svéd középpályás, Besard Sabovic válthatja a három év után az olasz másodosztályú Leccéhez távozó Boban Nikolovot.

 

„Remek felkészülésen vagyunk túl, nagyon jól sikerült az edzőtábor!”

Márpedig ha ezt a szakmai munkáért felelős személy jelenti ki, az úgy is van. Márton Gábor vezetőedző a molfehervarfc.hu oldalon értékelte a fenti mondattal csapata horvátországi felkészülését, amely meglehetősen feszített tempóban zajlott.

„Nagyon sokat dolgoztunk annak ellenére is, hogy tíz nap alatt öt edzőmeccset vívtunk – idézte tovább a klub honlapja a szakembert. – A játékosok kiváló munkát végeztek. Ami számunkra a legfontosabb volt a mérkőzéseken, az a csapat mozgása és a futballisták teljesítménye, amivel teljesen elégedett vagyok. Egyelőre nincs sok új játékosunk, azonban akik érkeztek, gyorsan beilleszkedtek.”

Ami az új szerzeményeket illeti, a Hertha szerelését a Vidiére cserélő ifjabb Dárdai Pál a poreci felkészülési meccseken három góllal jelezte, hogy a fehérváriak minden bizonnyal jó vásárt csináltak vele, a Kovácsik Ádám sérülése miatt fél évre kölcsönbe érkező Tordai Árpád pedig két találkozón mutathatta meg, hogy szükség esetén rá is lehet számítani a kapuban.

Hamarosan bővülhet az érkezők köre: a Sportexpressen arról számolt be, hogy a Mjällby és a Fehérvár megegyezett arról, hogy a svéd csapat középpályása, Besard Sabovic Magyarországra igazol. Az 1998-ban Szkopjéban született játékos személyében bajnokot szerződtethetnek a piros-kékek, Sabovic 2019-ben a Djurgarden tagjaként lett aranyérmes (annak az idénynek a nagy részében a másodosztályú Dalkurdban szerepelt kölcsönben, de egy mérkőzésen, a Kalmar elleni találkozón pályára lépett a Djurgardenben: a 90. percben cserélték be – a 95. percben sárga lapot kapott –, így bajnoknak mondhatja magát – a szerk.). Az elmúlt évben már a Mjällbyt erősítette, 27 mérkőzésen négy gólig jutott a svéd élvonalban. A transfermarkt.de oldalon hétszázezer euróra taksált svéd U21-es válogatott futballista klubváltása kapcsán a fehérváriak még nem adtak tájékoztatást, de a Mjällby sportigazgatója, Hasse Larsson a már említett Sportexpressenben úgy nyilatkozott, hogy Sabovic hamarosan Magyarországra utazik.

A szintén Macedóniában született Boban Nikolov viszont Olaszország felé vette az irányt. Mint arról beszámoltunk, az elmúlt három esztendőt Székesfehérváron töltő középpályás a másodosztályú Leccéhez kötelezte el magát, kedden orvosi vizsgálatra utazott leendő csapatához, hamarosan be is jelenthetik a szerződtetését. A 29-szeres északmacedón válogatott játékos százhat tétmeccsel a háta mögött, magyar bajnokként és Magyar Kupa-győztesként távozik – mivel a szerződése a nyáron járt volna le, a Vidi még bevételre is szert tesz az eladásával.

A molfehervarfc.hu beszámolt arról is, hogy az élvonalban december 12-én, a Budafok elleni hazai bajnokin bemutatkozó Zeke Máriót kölcsönadta – éppen a Budafoknak. A 20 éves balhátvéd már csatlakozott is új csapatához, mi több, a Rijeka elleni edzőmeccsen Csizmadia Csaba pályára is küldte.    

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Dárdai Palkó (magyar-német, Hertha BSC – Németország)
Kölcsönbe érkezők: Tordai Árpád (magyar-román, FC Viitorul – Románia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Gaius Makouta (kongói, Sporting Braga – Portugália, legutóbb kölcsönben PFK Beroe – Bulgária), Besard Sabovic (svéd-északmacedón, Mjällby AIF – Svédország)
Távozók: Futács Márkó (ZTE FC, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Zeke Márió (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Boban Nikolov (északmacedón, Lecce – Olaszország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik