Elding: Egyelőre nem tervezem a visszatérést a Fradihoz

Vágólapra másolva!
2010.06.24. 07:26
null
Anthony Elding végleg hátat fordíthat a Ferencvárosnak (Fotó: Németh Ferenc – archív)
A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán kezdte meg a felkészülést a következő szezonra. Az első tréningről hiányzott a két angol légiós, Sam Stockley és Anthony Elding. A Nemzeti Sport értesülései szerint utóbbi egyelőre nem tervezi a visszatérést. A korábbi másodedzővel, Csató Sándorral szerződést bontott a klub.

A Ferencváros tegnapi sajtótájékoztatóján Sam Stockleyval és Anthony Eldinggel kapcsolatban elhangzott, hogy a két futballistának az előző szakmai stáb július elsejéig adott szabadságot, s egyelőre nem tudták őket utolérni.

Ehhez képest Anthony Elding válaszolt a Nemzeti Sport megkeresésére.

„Még nyaralok a családommal, egyelőre nem tervezem a visszatérést Magyarországra" – árulta el a zöld-fehérekhez télen érkezett 28 éves légiós, aki a legutóbbi szezonban 15 bajnokin nyolc gólt szerzett, és három gólpasszt adott.

Az angol csatárt még egy évig szerződés köti a Ferencvároshoz, ám a jövőt illetően Anthony Elding sejtelmesen csupán annyit mondott: „Nem tudom, hogy visszatérek-e a Ferencvároshoz."

Miután az új szakvezetés szerdán munkába állt az Üllői úton, Csató Sándor korábbi másodedző szerződését felbontották, a szakemberrel kedd este közölték a döntést. Mint ismeretes, a következő idényben a szakmai munkát Prukner László irányítja a Ferencvárosnál, segítője Nagy Tamás lesz.

További hír a csapattal kapcsolatban, hogy  az ftc.hu tájékoztatása szerint a klub szóban megegyezett Dragóner Attilával a nyáron lejáró szerződése meghosszabbításáról. A válogatott védő még minimum egy évig marad a Ferencváros játékosa, azt követően pedig a klub menedzsmentjében kap helyet.

Információink szerint ugyancsak jó esély van Rósa Dénes és Balog Zoltán szerződéshosszabbítására, ugyanakkor Ferenczi István a Vasashoz szerződött.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a norvég-szomáliai középpályás, Liban Abdi kétéves megállapodást írt alá, illetve, hogy a szerb Szrdjan Sztanics és a brazil Junior is a klub játékosa lett. A DVTK szerdán kész tényként közölte, hogy litván kapusa, Mindaugas Malinauskas a Ferencvárosban folytatja, de a fővárosiak egyelőre csak tesztelik a válogatott kapuvédőt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL

Érkezett: Rodenbücher István (MTK), Nagy Patrik (Rapid Wien  – Ausztria, kölcsönbe), Józsi György (Győri ETO), Igor Pisanjuk (Szolnok, k. v.), Maróti Béla (Kaposvár), Junior (brazil, Kaposvár), Szrdjan Sztanics (szerb, Kaposvár)

 

Távozott: Lipcsei Péter (befejezte a pályafutását), Paul Shaw (angol, befejezte a pályafutását), Tommy Doherty (északír, Bradford City – Anglia), Carlos Alcántara (spanyol, ?), Joaquín Martínez (spanyol, ?), Bojan Mamics (szerb, ?), Megyeri Balázs (Olympiakosz – Görögország), Rafa Wolfe (?), Jason Morrison (?), Ahmed Adnan (?)

 

Akivel tárgyalnak: Csordás Csaba (Kecskemét), Hrepka Ádám (MTK), Melczer Vilmos (MTK), Heffler Tibor (Paks), Présinger Ádám (Videoton), Mario Konrad (osztrák, Rapid Wien – Ausztria, próbajáték), Mindaugas Malinauskas (litván, DVTK, próbajáték)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik