DVSC: Sidibe felveszi a magyar állampolgárságot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.21. 18:37
Ibrahima Sidibe, a labdarúgó NB I tabelláját vezető DVSC-Teva szenegáli támadója magyar állampolgárságért folyamodik, ez ügyben már megtette az első lépéseket, és napokon belül eljuttatja kérvényét az illetékes hatóságokhoz – olvasható a debreceni futballklub hivatalos honlapján.

A Szenegálban született játékos először 2005 nyarán igazolt a Lokihoz, majd három év után Belgiumba szerződött, ahonnan 2012-ben tért vissza. Családjával nagyon szeret Debrecenben élni, hosszabb távon képzeli el jövőjét a cívisvárosban – olvasható a dvsc.hu-n

„Köztudott, hogy a feleségem, Mariann magyar, és van egy kislányom, Aicha, aki most hároméves, itt született – idézi a honlap a labdarúgót. – Ma már Szenegál a második hazám, Magyarországot tekintem az elsőnek, hiszen évek óta itt élek, itt van a családom, és itt tervezem leélni az életem hátralévő részét, ezért gondoltam, hogy állampolgárságért folyamodom. Debrecenben képzeljük el a jövőnket, mert szeretjük a várost. Sohasem volt itt problémánk, az emberek mindig szeretettel viszonyultak hozzánk. Komoly szándékunkat jelzi, habár jelenleg bérelt házban élünk, terveink között szerepel, hogy hamarosan vásárolunk egy saját ingatlant.”

A magyar válogatottságról Sidibe elmondta: korábban játszott a szenegáli nemzeti csapatban, ami azt jelenti, hogy a magyarban erre nem lesz lehetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik