V. J. 2021.01.23 10:18 Frissítve: 2021.01.23 11:21

Bp. Honvéd: a Wislától igazoltak lengyel hátvédet – hivatalos

A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően a Budapest Honvéd hivatalos honlapján bejelentette Lukas Klemenz szerződtetését. A németországi születésű lengyel hátvéd a krakkói Wislától érkezett Kispestre.

 

Lukas Klemenz a Wislától érkezik (Fotó: honvedfc.hu)

A 25 éves Lukas Klemenz eddigi karrierje során nagyrészt lengyel első és másodosztályú klubokban szerepelt, de futballozott a francia Valenciennes tartalékcsapatában is – emellett hazája több korosztályú utánpótlás-válogatottjában is pályára lépett. A 191 centiméter magas hátvéd az elmúlt két évben a krakkói Wislában játszott, 47 bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az első benyomásaim a klubról, Magyarországról nagyszerűek, alig várom, hogy megkezdjük a közös munkát. Úgy gondolom, remek lehetőség számomra az, hogy a Honvéd játékosa lehetek, bízom benne, hogy rengeteg sikerben lesz együtt részünk” – nyilatkozta Klemenz a szerződése aláírását követően a honvedfc.hu-nak.

Lukas Klemenz a kispestiek negyedik téli igazolása.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nir Bardea (izraeli-román, FC Asdod – Izrael), Lukas Klemenz (lengyel, Wisla Kraków – Lengyelország), Nagy Dominik (szabadon igazolhatóként, legutóbb Legia Warszawa – Lengyelország), Bőle Lukács (szabadon igazolhatóként, legutóbb a Ferencváros kölcsönjátékosaként ZTE FC)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Erdei Gábor (III. kerület), Jesse González (amerikai-mexikói, szabadon igazolhatóként, legutóbb FC Dallas – Egyesült Államok)
Távozók: Kálnoki-Kis Dávid (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Mezőkövesd)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2021.06.22 11:52:26

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

„Itthon maradni? Megvallom, nagy kedvem volna. De az életem úgy alakult, hogy csak a sport köt Budapesthez.”

2021.06.20 16:43:48

Labdarúgó NB I BACSKAI JÁNOS

A nagyon jó erőkből álló Legiát 2–0-ra verte meg a tartalékos Stöger-csapat a németországi edzőtáborozás közben.

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.