Bp. Honvéd: a La Ligát is megjárt szerb szélső érkezett

Vágólapra másolva!
2022.02.01. 18:32
null
Dejan Drazsics a Zaglebie Lublin színeiben (Fotó: AFP, archív)
A Budapest Honvéd kölcsönvette a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislava szerb szélsőjét, Dejan Drazsicsot – adta hírül a kispestiek honlapja.

 

A Vajdaságban született Dejan Drazsics az OFK Beogradban debütált a szerb élvonalban, és több szerb korosztályos válogatottban is pályára lépett. 2015-ben a spanyol első osztályú Celta Vigo 1.2 millió euróért szerződtette. Itt 10 meccsen kapott lehetőséget, majd kölcsönbe került a Real Valladolidhoz.

Ezt követően a Slovan Bratislavához igazolt, ahonnan időközben a lengyel első osztályú Zaglebie Lubinnál járt kölcsönben. Az előző félévben a szlovák főváros csapatát erősítette – innen szerződik most kölcsönben Kispestre.

„Boldog vagyok, hogy itt lehetek, jó helyre kerülök, remek körülmények közé, és amit eddig láttam a Honvédnál, az határozottan tetszik. Szeretném megmutatni, hogy mire vagyok képes, a tudásomat, az erőmet. Készen állok az új kihívásra, és remélem, hogy segíthetek a csapatnak abban, hogy előbbre lépjen a tabellán” – mondta el a Bp. Honvéd honlapján a 26 éves Dejan Drazsics a szerződés aláírását követően.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Marko Petkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia), Olekszandr Petruszenko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: Dejan Drazsics
(szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Samuel Asamoah (ghánai, U Craiova – Románia), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia),Szilágyi Vladimir (szerbiai, Topolyai SC – Szerbia)
Távozók: Eppel Márton (Diósgyőri VTK), Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Puskás Akadémia), Nono (spanyol, Damak FC – Szaúd-Arábia)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország, onnan Pafosz – Ciprus)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert (DAC 1904 – Szlovákia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik