T. M. 2020.11.23 09:39 Frissítve: 2020.11.23 10:29

Bajnokok reggelije: Az idő sajnos rajtam is kifogott – Torghelle

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben Torghelle Sándor 42-szeres válogatott labdarúgó volt a vendégünk.

 

A Nemzeti Sport és a Príma közös sorozatának Torghelle Sándor volt a legújabb vendége (Fotó: Tumbász Hédi)

Az idén visszavonult 42-szeres válogatott labdarúgó, Torghelle Sándor egy fetás, paradicsomos, garnélás tésztával érkezett stúdiónkba, amihez görögországi légióskodásából szerzett ihletet.

„Elég gyakran megfordulok a konyhában, egyáltalán nem áll tőlem távol a gasztronómia. Mindent megpróbálok elkészíteni, sőt, még karácsonykor is sürgök-forgok a konyhában, legutóbb például zserbót csináltam.”

Torghelle elmondta, először külföldön tapasztalta meg, hogy mennyire oda kell figyelnie a táplálkozásra a csúcsteljesítmény eléréséhez.

„Egyedül Anglia volt kicsit fura, ahol például reggelire babot ettek babbal, de Németországban és Görögországban megmondták, hogy mit kell étkeznünk. Amikor hazatértem, már itthon is azt tapasztaltam, hogy egyre több focista figyelt oda, mit tegyenek a tányérra.”

Az idén visszavonult labdarúgó beszélt arról is, mit szeretne csinálni így, hogy már nem hivatásos futballistaként éli az életét.

„Mindenféleképp a labdarúgásban akarok maradni, erre már kaptam is lehetőséget az utánpótlás-válogatottaknál mint segédedző. Bízom benne, hogy sikeres leszek, és tudok segíteni a fiataloknak az előrelépésben. Emellett a felnőttfociban is kaptam lehetőséget a III. kerületnél mint sportvezető, s remélhetőleg már jövőre a másodosztályban fogunk futballozni.”

A válogatott labdarúgó a Bajnokok reggelije nyolcadik részében elárulta, miképp érintette pályafutása vége, és hogyan készült rá, valamint arról is beszélt, mi hiányzik a mai fiatal labdarúgókból, továbbá felidézte pályafutása meghatározó meccseit.

A TELJES RÉSZ

 

 

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét odahaza a Ferencváros.

2021.01.20 12:28:35

Labdarúgó NB I P. K.

Az újonc két húszéves játékost igazolt, Kispestre válogatott labdarúgó jött, a lilákhoz nem írt alá senki.

2021.01.14 18:47:46

Labdarúgó NB I P. Gy.

Rebrovval még százszázalékosak a zöld-fehérek a Diósgyőr ellen. Az FTC 61 meccs óta veretlen a Groupamában.