A Ferencváros nem tudta bevenni Egert

Vágólapra másolva!
2012.02.18. 16:13
null
Somalia (balra) akcióban az egri pályán (Fotó: Grnák László)
Címkék
A tavaszi idényrajtra készülő NB I-es labdarúgócsapatok többsége edzőmérkőzésen lépett pályára szombaton. A Ferencváros, a Siófok és a ZTE döntetlent játszott másodosztályú ellenfelével, a Vasas simán megverte a Vecsést, míg a Kaposvárnak szintén nem okozott gondot az NB III-as Dombóvár legyőzése. A DVSC-Teva a Nagyváraddal, a Videoton a Kubany Krasznodarral ikszelt, a Pécs pedig kikapott a bosnyák Zvijezda Gradacactól. A Bp. Honvéd két 1–1-es döntetlent játszott néhány óra leforgása alatt.


EGER–FERENCVÁROS

A Ferencváros az NB II-es Egri FC vendége volt, és bár a hazaiak háromszor találtak a kapuba, a felek 2–2-re végeztek egymással. A fradi.hu tudósítása szerint a Ferencváros már a 2. percben megszerezte a vezetést egy egri öngóllal, ám hiába játszott ezután is fölényben, nem tudta növelni az előnyét, ehelyett a 60. percben érkezett az egyenlítő találat. Gárdos András negyedórával a vége előtt ismét a vendégeket juttatta vezetéshez, a Fradi-győzelem azonban elmaradt, mivel az Eger a hajrában másodszor is egyenlített.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
EGRI FC–FERENCVÁROS 2–2 (0–1)
Eger, 700 néző. V: Tyukodi
EGER: Sztankó – Preklet, Bíró P., Knakal, Hamouz – Cs. Pavicsevics – Balog Zs., Dobrics (Fürjes), Farkas Á. – Pavlov, Hrisztov
FTC, 1. félidő: Jova – Grúz, Balog Z., Klein, Junior – Hakola, Busai, Rósa D., Kulcsár D. – Beliczky, Somalia. 2. félidő: Kunsági – Vattai, Balog Z., Klein, Sváb – Hakola (Zsivoczky, 60.), Busai (Varga B., 60.), Lisztes, Kulcsár D. (Abdi, 60.) – Beliczky (Gárdos, 60.), Oláh L.
G: Hrisztov (2), ill. Knakal (öngól), Gárdos

 

GYŐRI ETO FC–ZLATÉ MORAVCE (szlovákiai)

A szlovák élvonal ötödik helyén álló aranyosmaróti gárda csak az első félidőben volt egyenrangú ellenfele az ETO-nak, a Rába-parti csapat a szünet után már egyértelműen ellenfele fölé nőtt. A győriek három légiósuk, Nikola Trajkovics, Rati Alekszidze és Valentin Babic góljával 3–0-ra nyertek, ám Csertői Aurél vezetőedző öröme nem lehet teljese, mivel három játékosát is le kellett cserélni sérülés miatt. Közülük Simon András állapota tűnik a legsúlyosabbnak, rá akár 3-4 hetes kényszerpihenő is várhat.

„A bevérzés arra enged bennünket következtetni, hogy részleges szalagszakadása van a játékosnak, de hogy biztosak legyünk ebben, a játékoson órákon belül ultrahang vizsgálatot végzünk, és az esti órákra már röntgenfelvételünk is lesz, így csak azután lehet százszázalékos biztonsággal kijelenti, hogy mi a további teendő. Szerencsés esetben pár nap kihagyás is elképzelhető, de látva a bokát, ennek van a legkisebb esélye” – nyilatkozta Simonról Dr. Maár Róbert csapatorvos az ETO honlapjának.

Dudás Ádám és Fehér Zoltán állapota az első vizsgálatok szerint nem ilyen súlyos, ők valószínűleg hétfőn már edzhetnek.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GYŐRI ETO FC–Zlaté Moravce (szlovákiai) 3–0 (0–0)

Győr, 200 néző. V: Becséri D.

GYŐR: Molnár P. – Takács Á. (Babics), Djordjevics, Fehér Z. (Szabó O.), Völgyi – Pilibaitis (Windecker) – Koltai (Tokody), Trajkovic, Pátkai (Dinjar) – Simon A. (Varga R.), Dudás (Alekszidze)
G: Trajkovics, Dinjar, Babic (11-esből)

 

DVSC-TEVA–FC BIHOR (romániai)

Az Oláh Gábor utcai műfüves pályán az első 45 perc után a nagyváradiak vezettek 1–0-ra, a debreceniek részéről a második félidőben Selim Bouadla volt eredményes, kialakítva az 1–1-es végeredményt. A Lokiban a szünet után pályára lépett a ZTE-től igazolt Roguy Méyé, aki a DVSC honlapja szerint nem mozgott rosszul.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DVSC-TEVA–FC BIHOR (romániai) 11 (0–1)
Debrecen, Oláh G. u. műfű, zárt kapus. V: Takács
DVSC: Novakovics – Nagy Z., Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Spitzmüller, 60.), Varga J., Bouadla, Illés (Alisic, 46.) – Coulibaly (Méyé, 46.), Nikolic (Rezes, 60.)
G: Bouadla (52.), ill. Birza (30.)
Forrás: dvsc.hu

 

KUBANY KRASZNODAR (orosz)–VIDEOTON

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Kubany Krasznodar–Videoton mérkőzés – adta hírül az orosz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő klub honlapja, az fckuban.ru. A törökországi Belekben rendezett találkozón a Kubany állt közelebb a győztes gól megszerzéséhez, de a magyar bajnokot kétszer is megmentette a kapufa, az oroszok elefántcsontparti csatára, Lacina Traoré pedig tizenegyest hibázott az első félidőben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KUBANY KRASZNODAR (orosz)–VIDEOTON 0–0
Belek. V: Igor Kruk (fehérorosz)
KUBANY: Bjelenov – Zsavnyercsik, Armas, Zelao, Kozlov – Bucur (Konkov, 72.), Kulik, Fidler, Urena – L. Traoré (Pizzelli, 82.), Ionov (Szekret, 68.)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi (Aposztolopulosz, 84.), Caneira, Vinícius, Szolnoki (Da Silva, 73.) – Oliveira (Kovács I., 80.), Tóth B., Mitrovics, Sándor Gy. (Polonkai, 85.), Gosztonyi (Brandao, 68.) – Torghelle (Nikolics, 60.)
Forrás: fckuban.ru

 

ZVIJEZDA GRADACAC (bosnyák)–PMFC

Újabb felkészülési mérkőzést játszott le a horvátországi edzőtáborban a Pécsi MFC, amely a klub honlapjának tájékoztatása szerint 2–1-es vereséget szenvedett a Kuntics Zoran által dirigált bosnyák Zvijezda Gradacactól.

„Magas színvonalú mérkőzést játszottunk, rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, amelyek kihagyásáért magunkat okolhatjuk. A helyzeteink alapján meg kellett volna nyernünk a találkozót" – mondta a meccs után a PMFC vezetőedzője, Mészáros Ferenc.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ZVIJEZDA GRADACAC (bosnyák)–PMFC 2–1 (1–0)
Rovinj
PÉCS: Dibusz – Simonfalvi (Nagy O.), Lantos, Goia, Markovics – Regedei, Scsepanovics (Nagy J.), Zeljkovic, Demjén (Kvekveskiri) – Andorka, Frőhlich (Bajzát)
G: Omic, Nuhanovic, ill. Andorka

 

SIÓFOK–GYIRMÓT

A 2–2-es döntetlennel záruló mérkőzésen a gyirmótiaknál bemutatkozott a frissen igazolt Csizmadia Csaba. A válogatott védő góllal debütált a másodosztályú csapatban, amelynek másik találatát szintén egy korábbi ferencvárosi, Fitos László szerezte. A Siófokban pályára lépett a Diósgyőr által szabadlistára tett Pál Szabolcs, aki benne volt az első hazai gólban, amelyet Melczer Vilmos jegyzett. A Balaton-partiaknak Lengyel Dániel szerezte meg másodszor a vezetést.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SIÓFOK–GYIRMÓT 2–2 (2–1)
SIÓFOK: Milinte – Mogyorósi, Lengyel D. (Sowunmi, 60.), Nyári T., Kiss Zs., Pál Sz. (Fehér Zs., 30.), Huszák T., Kecskés T. (Egerszegi, 71.), Heffler N., Melczer V. (Kanta Sz., 63.), Simon A. (Nagy I., 60.)
GYIRMÓT FC: Somodi – Bognár Zs., Nagy G. (Kardos N., 71.), Csizmadia, Varga L. – Makrai (Horváth R., 80.) – Fitos (Berde, 67.), Laki (Tóth N., 67.), Cseri T., Czanik (Szabó Cs., 67.) – Ferenczi I.
G: Melczer V., Lengyel D., ill. Csizmadia, Fitos

VASAS–VECSÉS

Az angyalföldieknél az NB II-es Vecsés ellen bemutatkozott a három újpesti labdarúgó, aki a lila-fehér klub engedélyével csatlakozott a Vasashoz. A piros-kékek csütörtökön kiadott közleménye szerint Rubus Tamás, Takács Zoltán és Szabó Bence kölcsönvételéről már megszületett a hivatalos, végleges megállapodás a két klub között, az újpestiek szerint azonban ez még nem történt meg.

A Vasas honlapja szerint Rubus és Takács gyakorlatilag hiba nélkül teljesített a védelemben, Szabó pedig elöl jól használta ki a termetét, és az összjátékból is kivette a részét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
VASAS–VECSÉS 3–0 (1–0)
VASAS: 1. félidő: Ilizi – Tóth B., Kovács G., Rubus, Takács Z. – Mehmedagic – Ferkó, Varga, Bárányos – Csoór – Hercegfalvi. 2. félidő: Ilizi – Tóth B., Kovács G., Rubus, Takács Z. – Mehmedagic – Varga, Bárányos, Katona – Szabó B., Hercegfalvi. Játszott még: Tóth M., Merczel
G: Hercegfalvi, Tóth B., Bárányos
VASAS II–ÚJPEST B 1–2 (1–1)
VASAS II: Halasi – Papizsanszkij, Szűcs L., Matolcsi, Füredi – Huszárik – Dobó, Kovács Á., Kovács D. – Balla, Boda. Csereként játszott: Stranigg, Disztl D., Marton, Seres
ÚJPEST B: Floszmann (Szabó A., 46.) – Kocsis D. (Kékesi, 46.), Privigyei, Szlezák B. (Pálfalvi, 46.), Banai B. – Üveges (Jónás, 57.), Tajthy – Nagy J., Dombai (Horváth Á., 63.), Popovics B. – Horváth R.
G: Balla, ill. Horváth R. (2)

 

BP. HONVÉD–TISZAFÜRED, BP. HONVÉD–TRENCÍN (szlovákiai)

A kispestiek két mérkőzést is játszottak szombaton. Először a keret egyik fele a megyei I. osztályú Tiszafüreddel végzett 1–1-re, majd a később találkozón a Honvéd első csapata szintén ilyen eredményt ért el a szlovák élvonal 9. helyén tanyázó trencsényiek ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
BP. HONVÉD–TISZAFÜRED 1–1 (0–0)
Bozsik-stadion, 150 néző. V: Landeszman
BP. HONVÉD: Sánta – Remes, Navarette, Bjelkanovic (Botka), Juhász (Szala) – Vernes (Miskovicz), Johnson, Porcari, Kapacina (Rasztovits) – Diaby, Joel (Nagy K.)
G: Johnson, ill. Angyal
BP. HONVÉD–AS TRENCÍN (szlovákiai) 1–1 (0–0)
Bozsik-stadion, 200 néző
HONVÉD: Kemenes – Horváth A. (Moga, 78.), Botis, Debreceni, Hajdú N. – Ceolin (Baráth, 82.), Hidi, Németh N., Tchami (Czár R., 46.) – Délczeg (Erdélyi L., 46.), Hadzic
G: Czár R., ill. Depetris

 

ZTE–SOPRON

A ztefc.hu beszámolója szerint a Zalaegerszeg öt kapufát is lőtt a Sopron elleni felkészülési meccsen, és egy tizenegyest is kihagyott. A találkozó végül 1–1-es döntetlennel zárult, a hazai pályán játszó zalaiak gólját húszméteres szabadrúgásból Máté Péter szerezte.

Jó hír a ZTE szurkolóinak, hogy másfél éves kihagyás után visszatért a sérüléséből felépült Darko Pavicsevics.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ZTE–SOPRON 1–1
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Kovács Gergő, Szalai, Varga R. – Máté, Kamber, Szakály D., Hidvégi – Balázs Zs., Turkovs
Csereként pályára lépett: D. Pavicsevics, Polareczki, Vittman, Hervás, Kovács Gábor, Csordás
A ZTE gólszerzője: Máté

 

KAPOSVÁRDOMBÓVÁR

A bajnoki rajt előtti utolsó edzőmeccsét játszó Kaposvár góljain a duplázó Hegedűs Dávid, valamint Major Ádám és Balázs Benjámin osztozott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–DOMBÓVÁRI FC 4–0 (1–0)
Kaposvár, 200 néző. V: Böröczi
KAPOSVÁR. 1. félidő: Posza – Fenyvesi, Graszl K., Major Á., Farkas P. – Addo, Sedlák – Diallo, Kovács O., Bőle (Katona) – Haruna. 2. félidő: Hajdúch – B. Pavlovics, Bank, Zsók, Jánosi – Hegedűs D., Horváth T. – Balázs B., Safaric, Gujic – Grumics
G: Hegedűs D. (2), Major Á., Balázs B.

 

LENDAVA (szlovén)–HALADÁS

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LENDAVA (szlovén)–HALADÁS 1–2 (1–1)
Lendva, 150 néző. V: Hozian
HALADÁS: Gőcze (Rózsa) – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Devecseri (Ugrai) – Nagy I G. (Oross), Horváth A. (Búrány), Kulcsár K. (Jagodics), Halmosi – Nagy D., Kenesei K. (Vujovics)
G: De Silva (11-esből), ill. Kenesei K., Ugrai
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik