Magabiztos győzelmet aratott a Vasas a sereghajtó otthonában

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 13:50
Három gólt szerezve nyert a Vasas a Mosonmagyaróvár ellen (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a sereghajtó Mosonmagyaróvár vendégeként Holender Filip duplájának is köszönhetően 3–1-re nyert a Vasas.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VASAS 1–3 (0–1)
Mosonmagyaróvár, MTE 1904 Sporttelep, 200 néző. Vezette: Pillók Ádám (Kulman Tamás, Szabó Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR: Auerbach – Simita, Czingráber, Papp Sz., Horváth K. – Radics (Végső, 60.), Vukaszovics – Szabó Bence (Puhtyejev, 76.), Illés D., Bekker (Csóka D., 60.) – Szendeff. Vezetőedző: Nagy Ádám
VASAS: Jova L. – Girsik A. (Rab, 76.), Ódor, Baráth B., Otigba, Doktorics (Deutsch L., 62.) – Vida M. (Sztojka, 89.), Hidi M. S. – Hinora (Szalay Sz., 76.), Holender (Zimonyi, 62.), Radó. Vezetőedző: Desits Szilárd
Gólszerző: Csóka D. (65.), ill. Holender (25., 55.), Baráth B. (50.)
MESTERMÉRLEG
Nagy Ádám: – Az egyéni villanások döntöttek a Vasas javára, könnyű gólokat engedtünk lőni. Ugyanakkor volt tartása a csapatnak, ezt bizonyította nulla három után.
Desits Szilárd: – Jó szemlélettel játszott a csapat, bár van némi hiányérzetem, háromgólos vezetésünk után néhányan kiengedtek…

ÖSSZEFOGLALÓ

A tabellán elfoglalt helyezések alapján egyértelműen a Vasas volt a mérkőzés esélyese, ráadásul az angyalföldiek hét meccse veretlenek voltak a fordulót megelőzően, míg a Mosonmagyaróvár elvesztette az előző két összecsapását. Ennek megfelelően a fővárosiak irányították a találkozót, és akadtak is helyzeteik, főleg Hinora Kristóf volt veszélyes. Azért Szabó Bence révén a sereghajtónak is voltak kisebb lehetőségei, de a labdát nem igazán tudták megtartani a hazaiak.

Egyre veszélyesebbé kezdett válni a Vasas, de a félidő felénél Auerbach Martin még bravúrral védte Ódor Máté fejesét, viszont pár perccel később Holender Filip ziccerénél már tehetetlen volt. A gól után láthatóan visszavettek a tempóból a vendégek, több területet engedtek ellenfelüknek, ám ezzel az Óvár nem tudott mit kezdeni, sőt, még Radó András révén a második találatukat is megszerezhették volna az ezúttal fehérben játszó piros-kékek.

A második félidő elején hamar növelte előnyét a budapesti csapat, Baráth Botond fejelt kapufás gólt, majd öt percre rá Doktorics Áron remek szólója után Holender Filip passzolt az üres kapuba, eldöntve a mérkőzést. A hazaiak lelkesedése azonban nem hagyott alább, mentek előre a szépítésért, ami össze is jött nekik: a frissen beálló Csóka Dominik talált be, Jova Levente nem tudott hárítani, és csak a gólvonal mögött érte utol a labdát. A folytatásban is próbálkozott a Mosonmagyaróvár, Marko Vukaszovics csúsztatása nem is volt veszélytelen a hajrában, ám reális esélye nem volt a sereghajtónak a pontszerzésre. Összességében magabiztosan nyert a Vasas. 1–3

 

13:50
Köszöntjük kedves olvasóinkat!

Hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire jut a sereghajtó Mosonmagyaróvár a tavaszi szezont a Szeged elleni remivel kezdő Vasas ellen.

13:51
A MOSONMAGYARÓVÁR KEZDŐCSAPATA

 

13:52
A VASAS KEZDŐCSAPATA

 

13:55
ŐSSZEL NAGYON SIMÁN NYERTEK AZ ANGYALFÖLDIEK

A 3. fordulóban a Vasas hazai pályán 5–1-re legyőzte az Óvárt.

13:59
ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

1. perc: A Vasas indította útjára a labdát. A hazaiak feketében, a vendégek fehérben játszanak.

14:02
Az első lövés

2. perc: Szabó Bence lőtt 13 méterről, de Jova könnyedén védte a bal kapufánál.

14:05
Az első Vasas-lehetőség

4. perc: Radó ívelt előre egy szabadrúgást, Ódort megelőzve Auerbach kiütötte a labdát, a kipattanót Hinora lőtt nem sokkal mellé 16 méterről.

14:08
Ebben több volt

7. perc: Illés bal oldali beadása után Szabó Bence fejelt 7 méterről jócskán mellé.

14:14
Helyzet!

13. perc: Hinora tört be a tizenhatoson belülre, Czingráber próbált meg felszabadítani, de belerúgta a labdát Hinorába, és így lett veszélyes, ám a közeli „lövést” Auerbach ki tudta ütni!

14:24
Auerbach-bravúr!

22. perc: Radó ívelt be egy szabadrúgást, Ódor pedig 6 méterről üresen fejelhetett, de Auerbach kitolta a léc alá tartó labdát!

14:25
A meccs első sárgája

24. perc: Szendeff csúszott oda Baráthnak, de csak ellenfele lábát találta el, ezért villant a lap.

14:26
GÓL! VEZET A VASAS!

25. perc: Hinora ugratta ki Holendert, aki ziccerben nem hibázott, 10 méterről a bal alsóba passzolt Aucherbach mellett! 0–1

14:33
Auerbach volt résen

32- perc: Holender indította Radót, aki kilépett a védők közül, de Auerbach a tizenhatoson kívül becsúszva tisztázott a támadó elől!

14:36
Nincs tizenegyes

36. perc: Szendeff tört be a tizenhatoson belülre, majd elesett Baráth mellett, de Pillók Ádám rögtön mutatta, hogy keljen fel.

14:39
Nem volt igazán veszélyes

39. perc: Vida lőtt távolról a hazai kapus kezébe.

14:45
Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Az állás 0–1 a szünetben.

15:00
Folytatódott a mérkőzés!

46. perc: Nem volt csere a szünetben.

15:06
GÓL! KETTŐVEL VEZET A VASAS!

50. perc: Radó jobb oldali szöglete után Baráth érkezett a rövidnél, és 7 méterről a kapu bal oldalába fejelt úgy, hogy a labda a kapufáról vágódott be a kapuba! 0–2

15:12
ÚJABB GÓL! VALÓSZÍNŰLEG ELDŐLT A MECCS!

55. perc: Doktorics indult meg, és szlalomozott át a védők között, majd nagyon önzetlenül leadta a labdát, így azt Holendernek 5 méterről csak az üres kapuba kellett bepasszolnia! 0–3 

15:14
Sárga lap

59. perc: Horváth csúszott rá Vidára, sárga lap.

15:15
Két hazai csere

60. perc: Radics és Bekker helyén Végső és Csóka.

15:16
Két változtatás a vendégeknél is

62. perc: Doktorics és Holender jött le, Deutsch és Zimonyi állt be.

15:22
GÓL! SZÉPÍTETT AZ ÓVÁR!

65. perc: Csóka kapott jó indítást, az átvétel után ziccerbe került, és 10 méterről lőtt! Ugyan Jova beleért a lövésbe, majd a kapu felé pattogó labda után futott, és kiütötte azt, de már csak a gólvonal mögül! 1–3

15:27
Jócskán mellé

73. perc: Czingráber lőtt méterekkel mellé 22 méterről.

15:33
Kettős csere a Vasasnál, egy változtatatás a hazaiaknál

76. perc: Az Óvárnál Szabó Bencét váltotta Puhtyejev, míg a másik oldalon Girsik és Hinora fejezte be, Rab és Szalay kap lehetőséget.

15:34
Erőtlen fejes

77. perc: Ódor jobb oldali beadása után Zimonyi fejelt 8 méterről középre, így ez nem okozott gondot a kapusnak.

15:40
Hazai helyzet!

85. perc: Illés bal oldali szöglete után Vukaszovics csúsztatta meg a labdát a röviden, ami elsuhant a kapu előtt, de mivel más már nem ért bele, mellé gurult!

15:42
Jó volt a blokk

87. perc: Puhtyejev adott be jobbról, Vukaszovics elé pattant a labda, majd 12 méterről lőtt, de beleléptek, így a felpördülő labda Jova ölébe hullott.

15:43
Sárga lap

88. perc: Otigba sárgult be, mert nem engedett elvégezni egy szabadrúgást.

15:43
Még egy csere

89. perc: Vidát váltotta Sztojka a vendégeknél.

15:45
Letelt a rendes játékidő

90. perc: Három perc a ráadás.

15:48
Vége a mérkőzésnek! Nyert a Vasas!

90+4. perc: Pont nélkül maradt az Óvár. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik