Nyíregyháza: Motiváltak a játékosaink! – Tímár Krisztián a Szpari titkáról

VAJDA GYÖRGYVAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2023.12.12. 06:24
null
Tímár Krisztián a sikeres szereplés ellenére kritikusan nézi a csapatot (Fotó: Koncz Márton)
Az őszi első Nyíregyháza Spartacus vasárnap idegenben 3–1-re megverte a Siófokot, s újabb lépést tett az élvonal felé. Érdekesség, hogy mérkőzés előtti napon a huszonöt éve NB I B-t nyerő Szparit ünnepelték.

Története során sok jó csapata volt már a Nyíregyháza Spartacusnak. Az 1980-as például klubtörténelmet írt azzal, hogy először jutott fel az élvonalba, az 1998-as pedig arról vált híressé, hogy két héttel a rajt előtt még azt sem lehetett tudni, egyáltalán nekivághat-e az NB I B-nek, és ha igen, kivel... Őze Tibort az utolsó pillanatban nevezték ki vezetőedzőnek, aztán az ország távoli részeiből keretre való labdarúgó érkezett, s helyi játékosokkal kiegészülve az akkor Nyíregyházi FC néven szereplő együttes meg sem állt az NB I-ig. Mindennek immár huszonöt éve. Akkor a bajnoki évad utolsó mérkőzésén a Tiszavasvári volt az ellenfél, s most december 9-én minitorna keretében újra pályára léptek egymás ellen.

„Leányvári Attila sportmenedzser és Dankó Gergő ügyvezető ötlete volt, hogy az évforduló alkalmából ismét találkozzunk. Felvettem a kapcsolatot a játékosokkal, és aki csak tudott, eljött Nyíregyházára, s természetesen a klub huszonöt évvel ezelőtti elnöke, Kulimár János sem hiányozhatott Révész Bálinttal együtt, aki jelenleg a Nyíregyháza Spartacus elnöke, de már abban az időben is támogatta a csapatot” – mondta lapunak Őze Tibor, aki többek között Göncz Bertalan, Kondora József, Unchiás Rémusz, Koltai Tamás, Takács Szilárd, Varga Szabolcs, Szatke Zoltán, Vadon Lajos, Balázsy Zoltán, Mérész Zoltán, Bessenyei Gyula és az Angliában élő Kiss György játékára is számíthatott.

A ma már nyugdíjas elnök, Kulimár János a maga sajátos humorával kommentálta a szombati nosztalgiázást, mondván, nem szeretne újabb huszonöt évet várni arra, hogy ismét sikerkorszak küszöbéhez érkezzen a klub. Vélhetően nem is kell, hiszen a Spartacus tizenhárom győzelemmel, négy döntetlennel, s csupán egy vereséggel, 43 pontot gyűjtve áll az NB II-es tabella élén. A csapat vezetőedzőjétől, Tímár Krisztiántól megtudtuk, tovább szeretnék írni az elődök sikertörténetét.

„Nyilván azért dolgozunk, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból – mondta megkeresésünkre a 44 éves szakember. – Szeretnénk ott folytatni a tavaszt, ahol az őszt abbahagytuk. Nincsenek titkaink, a játékosok motiváltságának, a csapat egységének, az elvégzett munkának tudható be az első hely, valamint annak, hogy rend és fegyelem van a pályán és az öltözőben. Ráadásul megvan az összhang a szakmai vezetőség tagjai és a játékosok között. Sok mérkőzés van még hátra a bajnokságból, ezért egyelőre csak álmodunk arról, hogy az osztályváltást az új stadionban, a szurkolótáborunkkal együtt ünnepeljük.”

S ha már az új nyíregyházi stadion szóba került...

„Legutóbb a Spartacus »aranycsapatának« találkozóját tartottuk, most pedig a másik sikeres együttesünk évfordulóját ünnepeltük, és miközben mi a klubjövőt építjük, mások az új stadionunkat, amelybe remélhetőleg a nyáron költözhetünk be, vagyis tavasszal még Balmazújvárosban rendezzük a hazai bajnoki mérkőzéseinket” – mondta lapunknak Dankó Gergő, az NB II-ben őszi első Nyíregyháza Spartacus ügyvezetője.

Csonka fordulóval kezdődött vasárnap a másodosztály tavaszi szezonja. A pálya használhatatlansága miatt ugyanis öt mérkőzés, a Tiszakécske–Kozármisleny, a Szombathelyi Haladás–BVSC, az ETO FC Győr–Gyirmót FC Győr, a Soroksár–Ajka, valamint a Budafoki MTE–Vasas mérkőzés elmaradt. Az MLSZ versenybizottsága később dönt az új időpontokról, az azonban egészen bizonyos, hogy idén már nem lesz mérkőzés az NB II-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik