Fekete tizenhármas – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2022.10.23. 23:20

Nem mondom, hogy nem lepett meg a nemzeti ünnep reggelén érkező hír, miszerint menesztették az MTK Budapest futballcsapatának éléről Bognár Györgyöt, aki olyan bizalmi tőkével vette át a nyáron a kék-fehérek irányítását, ami kevés edzőnek adatik meg bármelyik klubnál.

Kis túlzással lényegében szabad kezet kapott, egyszerre töltötte be a szakmai igazgatói és a vezetőedzői posztot. Minden jel arra utalt, hogy sikertörténet íródik majd, hiszen azon túl, hogy az elmúlt években Pakson nagyon eredményesen dolgozott, és csapata látványos támadófutballal rukkolt ki, még az érzelmi kötődés is erős volt: korábbi, szeretett klubjához tért haza, amelyet játékosként kilenc éven át szolgált, és ahol edzőként is dolgozott már. Egyértelműnek tetszett, hogy hosszú távra terveznek vele, és a hazatérés érzését csak növelhette, hogy fia, Bognár István is visszajött Ciprusról édesapja és az MTK kedvéért.

Senki sem gondolhatta, hogy mindössze tizenhárom bajnoki mérkőzés után véget ér a történet. Pláne a hetedik forduló után nem számított senki erre a fordulatra, amikor hat győzelemmel és egy döntetlennel az MTK vezette az NB II tabelláját, és egymás után aratott egy 5–2-es, két 4–1-es, majd egy 6–0-s és egy 6–1-es győzelmet. Akkor viszont eltört valami (talán véletlen, de épp akkor, amikor tizenöt hónap „száműzetés” után visszatért szakértőnek az M4 Sport képernyőjére, ami nem annyira vette jól ki magát, tekintve, hogy aktív edző, az előzményekről nem is beszélve), azóta hat bajnokin négy vereség és két döntetlen a mérleg, a csapat pedig visszacsúszott az ötödik helyre, a feljutást érő második helytől hat pontra. Egy ilyen kudarcszéria után bárhol a világon jó eséllyel elküldik a szakvezetőt, tehát ilyen szempontból nem meglepő a vezetőség döntése, amelynek ezek szerint az azonnali visszajutás az NB I-be fontosabb, mint az, hogy további bizalmat szavazzon, és esetleg hosszú távra megtalálja az edzőjét, sőt talán az identitását is.

Ugyanakkor lehet, az MTK épp most találja meg ezeket hosszú távra, hiszen Bognár György utódja, Horváth Dávid rendkívül ígéretes fiatal szakember, a klub második csapatát és az Ifjúsági Bajnokok Ligájában szereplő U19-es együttesét is ő irányította, az előző bajnokság végén pedig beugrott négy mérkőzésre a felnőttek élén is Márton Gábor menesztése után – azon a négy meccsen tíz pontot gyűjtött, így kis híján benn maradt a kilátástalan helyzetben lévő csapat. Sokan szerették volna, hogy maradjon, de addigra már nyílt titok volt Bognár György hazatérése.

Ám most újra megkapja a lehetőséget. Jósolni már nem merünk, de azért remélhetőleg nem csak tizenhárom mérkőzésre.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik