Gyász: 75 évesen elhunyt az Újpest legendás balhátvédje, a hétszeres magyar bajnok Juhász Péter

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 07:32
Juhász Péter az 1974–1975-ös bajnoki idény kezdetén (Fotó: Nemzeti Sport)
Péntek este, 75 éves korában elhunyt Juhász Péter, az Újpest legendás balhátvédje – tudtuk meg korábbi csapattársától, Tóth Andrástól.

 
Juhász Péter 1948-ban született a felvidéki Losoncon. 1967 és 1976 között játszott az Újpesti Dózsában, ahol karrierje során a klub legendás balhátvédjévé vált. A magyar válogatott mezét 24 alkalommal magára öltő Juhász összesen hét magyar bajnoki címet és három Magyar Kupát (MNK) nyert az Újpesttel, de tagja volt a Vásárvárosok Kupája (VVK) döntőjébe jutó csapatnak is. Pályafutását a hetvenes évek második felében a Tatabányában folytatta, majd megfordult a Volán SC-nél, a 22. számú Volánnál és Gödön is, s a BLSZ-ben szereplő Chinointól vonult vissza.

Nemzeti mezben Eb-negyedik helyezést szerzett az 1972-es kontinenstornán, és ugyanabban az évben ezüstérmes lett a müncheni olimpián. Az év végén 1972 legjobb magyar labdarúgójának is megválasztották.

Tavaly augusztusban lett 75 éves (Fotó: Árvai Károly)

Az MLSZ saját halottjának tekinti Juhász Pétert.

JUHÁSZ PÉTER TAVALY, 75. SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL BESZÉLT PÁLYAFUTÁSÁRÓL A NEMZETI SPORTNAK. A CIKKET IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik