FTC: a Szevikjan-tranzakció értéke 1.2 millió euró – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 17:55
null
Edgar Szevikjan az örmény válogatott piros mezében (Fotó: Getty Images)
1.2 millió eurós ügylet keretében került a Ferencvároshoz Edgar Szevikjan, a Pari Nyizsnyij Novgorod középpályása – mondta David Melik-Huszejnov, az orosz élvonalbeli klub vezérigazgatója a Szport-Ekszpressz című orosz sportlapnak.

 

„A hivatalos honlapunk hírt adott Szevikjan Ferencvárosba igazolásáról. Sok szerencsét kívánunk Edgarnak az új klubjában. A tárgyalásokon abban egyeztünk meg, hogy a játékos következő eladásának vételárából hét százalék a mi klubunkat illeti meg. A tranzakció összege 1.2 millió euró volt” – idézi a Szport-Ekszpressz David Melik-Huszejnovot.

Mint megírtuk, az FTC szerdán jelentette be Szevikjan szerződtetését. A klub nem közölte, mennyi időre írt alá az új szerzemény. A Transfermarkt adatai szerint a játékost 2025 nyaráig kötötte szerződés az orosz klubhoz, ebből vásárolta ki a Ferencváros.

Szevikjan végigjárta az orosz utánpótlás-válogatottakat, majd az örmény nemzeti csapat mellett döntött, tavaly mutatkozott be a felnőttválogatottban.

Szevikjan az FTC idei harmadik szerzeménye a bosnyák válogatott csatár, Kenan Kodro és az elefántcsontparti válogatott középpályás, Habib Maiga után.

Az 1.2 millió euró körülbelül 440 millió forintnak felel meg.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC),Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar(bosnyák, Asztana – Kazahsztán)
Kiszemeltek:
Távozók:
Vogyicska Balázs
(soroksári kölcsön után ZTE)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Anderson Esiti (nigériai), Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország), Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Tokmac Nguen (norvég)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik