Futsal-kupa: belehúzott az ETO, az Anzhi után jöhet a Barcelona is

Vágólapra másolva!
2011.07.06. 14:46
Az észt Anzhi Tallinn, a tavalyi selejtezőben is vetélytárs angol Helvecia Futsal London és a házigazda osztrák Stella Rossa Wien lesz a magyar bajnok Rába ETO ellenfele az első számú európai futsalkupa, a UEFA Futsal-kupa selejtezőjében – derült ki a szerda délutáni nyoni sorsoláson.

Az augusztus 13. és 29. közötti selejtező E-csoportjának küzdelmeit – ebben érdekelt az ETO – a bécsiek látják vendégül. A győrieket a legerősebb kalapból sorsolták, ezért papíron a csoportgyőzelem – és így a továbbjutás – fő esélyesei.

Ha továbblépnek, a főtáblán szeptember végén, október elején újabb négyes csoport vár rájuk: ellenfelük az első spanyol bajnoki címét ünneplő FC Barcelona, a C-selejtezőcsoport győztese, valamint a kvartettet vendégül látó lett Nikars Riga lesz.

A második csoportkörből csoportonként két csapat jut be a 16 csapatos elit körbe, ahol csatlakozik hozzájuk a címvédő olasz ASD Città di Montesilvano C/5, a másik döntős, a portugál Sporting CP, valamint a bronzérmes kazahsztáni Kajrat Almati és azeri Araz Naxcivan.

Az elit kör mérkőzéseit november 12. és 20. között rendezik, a négyes döntő jövő áprilisban lesz.

Drucskó Zoltán győri ügyvezető nyilatkozatát itt olvashatja.

AZ UEFA FUTSAL-KUPA SELEJTEZŐJÉNEK CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: FS Ilves Tampere (finn), KMF Bajo Pivljanin (montenegrói), SD Croatia Berlin (német), Perth Saltires (skót)*
B-csoport: FK Nautara Kaunas (litván), EID Futsal (ír), Geneva Futsal (svájci)*, The New Saints FC (walesi)
C-csoport: SC Tornado Chisinau (moldovai), KMF Leotar Trebinje (bosnyák)*, Falcao FC Stockholm (svéd), FC Encamp (andorrai)
D-csoport: MFC Várna (bolgár)*, BGA Futsal (dán), Vegakameratene (norvég), Fjölnir (izlandi)
E-csoport: Rába ETO (magyar), Helvecia Futsal London (angol), Stella Rossa Wien (osztrák)*, FC Anzhi Tallinn (észt)
F-csoport: CF Eindhoven (holland), KMF Zelezarec Szkopje (macedón)*, Excess RP Bidnija (máltai), Istanbul Üniversitesi SK (török)
G-csoport: AC Omonia Nicosia (ciprusi)*, Jerebuni Jereván (örmény), Sporting Clube de Paris (francia), KF Flamurtari Vlora (albán)
A *-gal jelölt csapatok a négyes tornák házigazdái.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik