A Rába ETO közel állt a sikerhez a grúz bajnok ellen

Vágólapra másolva!
2010.09.27. 19:44
null
Jól kezdett az ETO Csehországban (Fotó: Korponai Tamás - archív)
A Rába ETO 5–5-ös döntetlent játszott a grúz Iberia Tbiliszivel a bajnokcsapatok számára kiírt futsal UEFA-kupa csoportkörében.

A Rába ETO kezdte jobban az Iberia Tbiliszi elleni mérkőzést, de gólt mégis a grúz bajnok szerzett: a tbilisziek legjobbja, a brazil Silva Santos volt eredményes. Az első félidőben több gól már nem esett, és sajnos a második játékrész is egy Silva Santos-találattal indult.

A győriek kétgólos hátrányban sem törtek össze, sőt, ekkor kapcsoltak csak rá igazán, és Dróth Zoltán révén megszerezték első góljukat is. A grúzok a hajrához közeledve elveszítették legjobbjukat (Silva Santost második sárga lappal állította ki a játékvezető), kevéssel ezt követően az ETO előbb egyenlített, majd a vezetést is megszerezte (3–4).

Az előny nem tartott sokáig, de Dróth újabb góljával az utolsó percek győri vezetéssel kezdődtek. A Tbiliszi vészkapusra állt át, és egy átlövéssel egyenlíteni tudott, míg az utolsó másodpercekben győri részről Diogo Moreno a kapufát találta el – így alakult ki az 5–5-ös végeredmény.

„Sajnálom, hogy nem győztünk, pedig sokat tettünk ezért, keményen készültünk erre a tornára. Holnap is ehhez hasonlóan nehéz meccsre számítok, ahol remélem szerencsésebbek leszünk" – nyilatkozta a mérkőzést követően az ETO honlapjának Paco Araujo, a győriek vezetőedzője.

A csehországi Chrudimban zajló négyes tornáról az első helyezett jut a sorozat legjobb 16 csapata közé. A Rába ETO holnap este a házigazdák ellen lép pályára.

 

 UEFA FUTSAL-KUPA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
Iberia Tbiliszi (grúz)–Rába ETO 5–5
Chrudim, 400 néző. V: Fritz (francia), Gherman (román)
Tbiliszi: De Oliveira – De Barros, Xavier, Silva Santos, Da Silva. Cs: De Meto, Altunashvili, Dzabiradze. Edző: Oleg Solodovnyik.
ETO: Balázs – Madarász, Lódi, Neris, Amrani. Cs: Dróth, Moreno, Gyurcsányi, Harnisch. Edző: Paco Araujo.
G: Silva Santos (7., 23), Altunasvili (29.), Da Silva (37.), Xavier (39.), ill. Dróth (28., 38.), Harnisch (32.), Moreno (35.), Lódi (36.)
Sárga lap: Silva Santos (5.), ill. Neris (16.), Amrani (34.)
Kiállítva: Silva Santos (34.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik