Apa, kezdődik! Egy jó Kaposvár–MTK mérkőzéssel indul a bajnokság

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 14:04
Pénteken már ismét bajnoki pontokért lépnek pályára az élvonalbeli csapatok: a címvédő MTK Budapest a legutóbbi bajnokságot a hatodik helyen záró Gabona Transz-Kaposvár vendége lesz a 2008–09-as szezon első játéknapján. Az esélyek egyértelműen a budapesti csapat mellett szólnak.
Az MTK péntek este kezdheti meg újabb menetelését
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Az MTK péntek este kezdheti meg újabb menetelését
Az MTK péntek este kezdheti meg újabb menetelését
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Az MTK péntek este kezdheti meg újabb menetelését

„Szükségünk lett volna még egy kis időre, hogy a csapat összeálljon, ugyanis még a felkészülés utolsó hetében sem lehetett tudni, miként alakul egyik-másik alapember jövője” – nyilatkozta a bajnoki rajt előtt nem sokkal Prukner László.

És valóban. A zöld-fehéreknél gyakorlatilag csak a portás kutyája maradt hírmondónak az előző szezon Kaposvárjából.

Dusan Vasziljevics és Szakály Péter még a télen távozott a Rákóczitól, Mező Tamás befejezte a futballt, Pest Krisztián sérült, Milinte Árpád, Pintér Attila, Leandro da Silva, André Alves és Oláh Lóránt pedig az elmúlt hetekben döntötte el, hogy légiósként avagy másik magyar csapatban folytatja pályafutását.

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a szintúgy alapembernek számító Maróti Béla ma már a Honvéd játékosa, és az első számú támadóvá előlépő Nemanja Nikolicsnak eltörött a lábközépcsontja, leszögezhető: Prukner nincs könnyű helyzetben.

„Az elmúlt évek jó szereplései ellenére sem állt senki az együttes mögé, és ezt nagyon szomorúnak tartom” – kesergett a Kaposvár szakvezetője, akinek a nyitófordulóban a címvédő MTK ellen kell vezetnie a tanítványait

„Látok arra esélyt, hogy a csapat eredményes legyen, főleg ha a szerencse is mellénk állna. Bízom abban, hogy az MTK ellen szurkolók lesznek a stadionunkban, és nem nézők” – foglalkozott már a mérkőzéssel kapcsolatban Prukner.

A másik oldal természetesen sokkal magabiztosabb. Urbán Gábor, a vendégek csatára például már a pénteki meccsen eredményes szeretne lenni.

„Nagyon bízom a csapatban, én pedig már az első fordulóban szeretném megkezdeni a gólgyártást” – nyilatkozta az MTK hivatalos honlapján az előző szezonban 17 találatig jutó Urbán Gábor.

Egyedül a térdműtétje után lábadozó Kanta József hiánya okozhat némi gondot, ám játékmesterének távollétében is nyert már nagy csatákat a fővárosi gárda.

„Persze kár, hogy Kanta Józsi nincs most velünk, de én azt mondom: tavasszal is mindig akkor nyertünk rangadót, amikor már kicsit féltettek minket. Tavaly mindkét meccsen betaláltam a Rákóczi ellen” – tette hozzá a támadó.

Az előző szezonban a kilencedik fordulóban találkozott Kaposváron a két együttes. Akkor Garami József csapata 3–0-s sikert aratott.

A 2008–09-es szezon nyitómérkőzése 19 órakor kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik