Ibrahima Sidibe a belga élvonalban folytatja pályafutását

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 13:59
Távozik a Debrecen együttesétől Ibrahima Sidibe. A szenegáli támadó a belga St. Truiden együtteséhez igazolt, amelynek korábban tagja volt Balog Tibor, Hajnal Tamás és Vanczák Vilmos is.
Ibrahima Sidibe (balra) Belgiumban folytatja
M. Németh Péter
Ibrahima Sidibe (balra) Belgiumban folytatja
Ibrahima Sidibe (balra) Belgiumban folytatja
M. Németh Péter
Ibrahima Sidibe (balra) Belgiumban folytatja

Ibrahima Sidibe két és fél évet töltött a Debrecennél, és ezen időszak alatt a szurkolók nagy kedvence volt. Erre rá is szolgált, hiszen első szezonjában 15 gólt szerzett, míg a 2006/07-es szezonban 17 találattal zárt.

Az idei bajnokságban is alapember volt a Lokiban, igaz, Miroslav Beránek vezetőedző többször a védelemben számított rá. Sidibének ez sem okozott gondot, és ott is jó játékkal segítette csapatát.

A szenegáli futballista szerződése 2008. június 31-én lejárt volna a DVSC-nél, és bár a hajdúsági klub szeretett volna hosszabbítani, a támadó kijelentette: távozni akar Magyarországról.

Időközben bejelentkezett érte a St. Truiden gárdája, amelynek sikerült megegyeznie mind a klubbal, mind a játékossal, így Sidibe tavasztól a belga klub színeiben szerepel.

A jelenleg a holland Dennis van Dijk által irányított együttesben korábban magyar játékosok is megfordultak: a kilencvenes évek közepén a Vasas és az Újpest válogatott védője, Balog Tibor, valamint az elmúlt években Hajnal Tamás (jelenleg Karlsruhe) és Vanczák Vilmos (jelenleg Sion) is segítette a klubot.

Sidibe három és fél évre kötelezte el magát új csapatához.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik