Női kosárlabda-vb: Lauren Jackson 41 évesen az ausztrál keretben

MTI/D. S. B.MTI/D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 14:34
null
Lauren Jackson 41 évesen, másodosztályú klubjából is bekerült az ausztrál válogatottba (Fotó: AFP)
Bekerült a szeptemberi női világbajnokságra készülő házigazdák keretébe Lauren Jackson, minden idők leghíresebb ausztrál kosárlabdázója – írja az MTI.

Sandy Brondello szövetségi kapitány szerdán jelentette be, hogy a 41 éves klasszis is tagja a 12-es keretnek, amelyet benevezett a sydneyi vb-re.

A sportági Hírességek Csarnokába beválasztott Jackson februárban közölte, hogy hat év kihagyás után visszatér, méghozzá szülővárosának a klubjában, a másodosztálybeli Albury Wodonga Banditsben. A 196 centis center a 2016-os riói olimpia előtt vonult vissza sorozatos sérülései miatt, azóta két gyermeknek adott életet, majd kemény munkával hozta magát újra formába, és 17 kilót fogyott.

A világbajnok és háromszoros olimpiai ezüstérmes, kétszeres WNBA-bajnok sztár az ausztrál liga egyik vezetőjeként is dolgozik, az ausztrál szövetségben pedig a női szakág fejlesztéséért felel.

A 19. női világbajnokságra szeptember 22. és október 1. között kerül sor Sydney két csarnokában, a Super Dome-ban és a State Sports Centre-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik