Női kosár NB I: vízválasztó csata lesz Szekszárdon

F. Z.F. Z.
Vágólapra másolva!
2023.03.31. 10:32
null
Kiss Virág szerint a szekszárdi pályán nem könnyű nyerni vendégként (Fotó: Löffler Péter/Dunántúli Napló)
A kedden pályaelőnyt elcsenő Atomerőmű hazai közönség előtt készül bejutni az elődöntőbe, de a PEAC válogatott centere, Kiss Virág bízik benne, lesz harmadik felvonás Pécsen a női bajnokság rájátszásában.

A frászt hozta az NKA Universitas PEAC drukkereire Kiss Virág, amikor a bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában, a Sopron Basket elleni hazai mérkőzés elején alig több mint két perc játék után megsérült. A keményen küzdő pécsiek a válogatott center nélkül is legyőzték a tartalékos címvédőt, ezzel a negyedik helyen zártak, azaz az ötödik Atomerőmű KSC Szekszárd ellen pályaelőnnyel kezdték a playoffot, amelynek első meccsén – Kiss-sel a fedélzeten – 69–64-re kikaptak a tolnaiaktól.

„Jól vagyok. Csináltak MR-t, ultrahangot, röntgent, és kiderült, folyadék van a bal vállamban, de nincs baj, ezért játszhattam kedden – mondta a Nemzeti Sportnak a 24 éves, 195 centis játékos, aki kedden 17 pontot és kilenc lepattanót tett a közösbe. – Úgy éreztem, jól kezdtünk, minden klappolt, s bíztam benne, ez kitart negyven percig, de nem így lett. Sajnos nem először fordul elő az idényben, hogy vezetünk, majd megállunk, visszaveszünk, s jönnek a hibák. A Szekszárd ellen ezt nem lehet büntetlenül megtenni. Levonjuk a tanulságokat, a keddi eredményt el kell felejteni, pénteken pedig maximálisan oda kell tenni magunkat. »Nehéz« pálya a szekszárdi, az atmoszférája különleges, nem könnyű vendégként ott nyerni.”

A meccs szekszárdi hőse Sydney Wallace volt, az amerikai hátvéd 25 pontot, köztük négy triplát szerzett 62 százalékos mezőnybeli dobószázalékkal.

„Korábban többször is mellékszereplő volt, s noha akadtak jobb meccsei, nem rá épült az Atom támadójátéka – mondta Wallace-ról Kiss. – Ellenfelünknél hat-nyolc olyan játékos is van, aki egy-egy gyengébb meccs után is képes extrára, mint például Wallace, aki dobott ellenünk néhány demoralizáló hárompontost. Ez is megmutatta, ha kell, kilenc méteren is szorosan kell védekezni rajtuk. Igen nagy csalódás lenne, ha lemaradnánk az elődöntőről, ezt kimondhatom – mert szép a Magyar Kupában szerzett ezüstérem, de ott lenne a helyünk a négyben, ezért küzdünk augusztus óta, és ezt el is kell hinni a társaimnak. Az ilyen meccseken nagy a nyomás, teljesíteni, nyerni kell, ezen a szinten ezt várják el tőlünk. Bízom benne, mindenki átérzi a csapatból, hogy a maximumot vagy ahhoz közelit kell nyújtanunk, hogy legyen még egy meccs az elődöntőért.”


KOSÁRLABDA
NŐI NB I
NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
18.00:
Atomerőmű KSC Szekszárd–NKA Universitas PEAC (1–0)
18.30: E.on ELTE BEAC–DVTK-HunTherm (0–1)
19.00: TFSE-MTK–Serco Uni Győr (0–1)
19.15: Vasas Akadémia–Sopron Basket (0–1)
A 9–12. HELYÉRT
16.00:
Ludovika Csata–PINKK-Pécsi 424
A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik