MTI/H. D. 2021.01.22 11:30 Frissítve: 2021.01.22 12:01

Női kosár Eb-sel.: Ez a csapat képes nyerni Szlovákiában – Székely

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata képes arra, hogy február elején Szlovákiában legyőzze a vendéglátók együttesét az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén – írja az MTI.

Székely Norbert szerint a magyar válogatott nyerhet Szlovákiában (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta, sérültről egyelőre nem tudnak, így a jelenleg elérhető legjobbakkal tudnak kiállni Pöstyénben. Hozzátette, a játékosok a klubcsapataikban jó formát mutatnak, s a honosított Yvonne Turnerről elárulta, térdszalag-szakadása után hosszú rehabilitációs folyamaton van túl, de csak január eleje óta játszik, és még nincs olyan állapotban, hogy a csapatot segíteni tudja.

 
Raksányi Krisztina győzelmet vár a záró meccsen

„Velünk szemben 2017 óta az volt az elvárás, hogy alakítsuk ki a jövő válogatottját, építsük be a fiatalokat, és adjunk identitást ennek az együttesnek” – nyilatkozta Székely Norbert, hangsúlyozva, hogy ez egy „hosszú, bonyolult és rögös út”, amely ugyanakkor kiválóan kezdődött a 2019-es Európa-bajnokságon elért hetedik helyezéssel.

„A mostani selejtezőcsoportunk eléggé becsapós, mert a hollandok egy feljövőben lévő kosárlabdát tudhatnak magukénak kiegészítve azzal, hogy nagyon fizikális a játékuk, ami a magyaroknak úgy általában nem fekszik, míg a szlovákok az elmúlt évek kevésbé sikeres szereplése ellenére még mindig előttünk vannak a világranglistán, és többre is hivatottak” – beszélt az ellenfelekről a kapitány, aki szerint az Eb-re való kijutás szempontjából az sem lesz mindegy, hogy ha a válogatott győzni tud Pöstyénben, akkor azt milyen pontkülönbséggel teszi.

Székely Norbert elmondta, hogy jövő hétfőtől négy napon át Székesfehérváron készül a válogatott, amely aztán saját autóbuszával utazik Pöstyénbe, ahol február 4-én 18 órától csap össze a szlovákokkal.

A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek.

A MAGYAR NŐI KOSÁRLABDA-VÁLOGATOTT KERETE: Dubei Debóra, Weninger Virág, Török Ágnes, Studer Ágnes, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Raksányi Krisztina, Zele Dorina, Cyesha Goree, Kiss Virág, Kiss Angelika, Aho Nina, Lelik Réka, Bernáth Réka, Pusztai Petra

NŐI KOSÁRLABDA EB-SELEJTEZŐ
H-CSOPORT
 (Pöstyén)
Február 4., 18.00:
 Szlovákia–MAGYARORSZÁG
Február 6., 17.30: Hollandia–Szlovákia

Az állás: 1. Hollandia 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Szlovákia 3

(MTI)

2021.02.24 00:01:33

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nyilván nem jöhet mindig minden össze egyszerre, mint akár 2017-ben, de jó lenne látni a világos, egyenes irányú fejlődést mindkét szakágnál.

2021.02.21 09:13:11

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

„Van, hogy éjszaka felébredek, mert azt álmodom, a kis csarnokban ünnepeljük az első bajnoki címet.”

2021.02.19 21:39:12

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi évtizedekben leginkább a duma dívott a produkció helyett.

2021.02.06 22:48:05

Kosárlabda GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Fájó, hogy elmaradt a kijutás, de felesleges lenne minden hidat felégetnünk magunk mögött.