Hanga Ádám a spanyol élvonalban folytatja

Vágólapra másolva!
2011.05.25. 06:38
null
Hanga Ádám új csapata mezével (Fotó: Szabó Miklós)
Lehullt a lepel: a magyar férfi kosárlabdasport legtehetségesebb játékosa, Hanga Ádám kettő plusz két évre a spanyol élvonalbeli Assignia Manresa csapatához szerződött. A 22 éves, két méter magas játékossal a jövő kihívásairól és új csapatáról beszélgettünk.

– Mikor hallott először a spanyolok érdeklődéséről?
– Már a szezon közben szólt menedzserem, Lóránt András, hogy két spanyol élvonalbeli klub is élénken érdeklődik irántam. De az utóbbi hetekben nem akartam foglalkozni vele, mert teljes erőmmel a bajnoki döntőre összpontosítottam.

– Most elégedett?
– Az lehetek, hiszen a spanyol a világ második legerősebb bajnoksága az NBA után. Várhattunk volna a júniusi, trevisói tábort követő vagy az Európa-bajnoki pótselejtezők utáni ajánlatokra, de mivel jó és versenyképes ajánlatot kaptam, miért utasítottam volna vissza?

– Miért megfelelő pályafutása folytatáshoz a Manresa?
– Itt lesz lehetőségem fejlődni, nem utolsósorban játszani. A városban, amely hatvanöt kilométerre van Barcelonától, a férfi kosárlabda jelenti a sportot, ötezres csarnok van, a spanyol edző, Jaume Ponsarnau szeret fiatalokkal dolgozni. Úgy hiszem, nem csak néhány percet kapok a mérkőzéseken.

– Ettől még az NBA játékosbörzéjére felkerül a neve. Mi történik, ha június 23-án mégis draftolják?
– Semmi. Az még nem jelenti azt, hogy ott kezdem a szezont. De ez nem reális. Úgy gondolom, így is nagy szó, hogy a magyar bajnokságból egyenesen a spanyol élvonalba igazoltam.

– Sokak szerint már kinőtte az NB I-et, és látván a döntőben nyújtott produkcióját, ez nem is túlzás...
– Hízelgő, ha így látják az emberek. Az előző évekkel ellentétben most vezérszerepet kaptam az Albacompnál és a válogatottban is, emellett többet játszhattam egyes poszton – ez elősegítette a fejlődésemet. De sosem lehetek elégedett magammal, szeretnék odáig jutni, hogy én állíthassam, kinőttem a magyar bajnokságot, amely szerintem nem olyan gyenge, mint azt sokan gondolják – a döntő például kifejezetten magas színvonalú volt.

– A tavaly nyári, válogatottbeli produkciója sokat emelt az ázsióján?
– Igen, emellett önbizalmat adott. Kiugróan jó meccseim voltak, jó csapatok és képzett, erős játékosok ellen bizonyítottam, ami elhitette velem is, hogy tényleg képes vagyok magasabb szinten kosárlabdázni.

A TELJES CIKKET – AMELYBEN MEGSZÓLAL HANGA ÁDÁM MENEDZSERE, VALAMINT BEMUTATJUK AZ ASSIGNIA MANRESÁT – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

HANGA ÁDÁM ÉS MENEDZSERE ELÉGEDETT A LÉPÉSSEL

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik