Férfi kosár: Hanga Ádám a Crvena zvezdában folytatja!

Vágólapra másolva!
2023.07.12. 13:45
null
Hanga Ádám immár Cz-szerelésben (Fotó: Crvena zvezda Facebook)
A Crvena zvezda kosárlabdacsapata szerda kora délután bejelentette, hogy szerződtette a Real Madridtól távozó magyar válogatott játékost, Hanga Ádámot.

A belgrádi klub két évre szóló megállapodást kötött Hanga Ádámmal – derül ki a hivatalos bejelentésből.

„Igazi minőséget, kiváló védekező játékot hoz a Crvena zvezdába, továbbá rengeteg felhalmozott tapasztalatot, amelyet a legmagasabb szinten kosárlabdázva, a Baskonia, a Barcelona és a Real Madrid soraiban gyűjtött” – fogalmaz a piros-fehérek klubhonlapja, természetesen nem feledkezve meg arról, hogy friss Euroliga-győztes kosárlabdázót szerződtettek.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen erős, nemzetközileg is elismert, patinás klubban játszhatok tovább – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak nem sokkal a hivatalos bejelentést követően Hanga Ádám. – A madridi távozás után is úgy gondoltam, szeretném egy euroligás csapatban folytatni a karrierem. Tudom, hogy képes vagyok még ezen a szinten játszani, van bennem még néhány jó év az Euroligában is. Szakmai és egyéb aspektusból is remek ajánlatot kaptam, most közel leszünk Magyarországhoz, ami a család szempontjából fontos. Nagy derbiken is játszhatok majd, hiszen közismerten hatalmas a rivalizálás a másik nagy belgrádi klubbal, a Partizánnal, a Real–Barca rangadókhoz lehet ezt a párharcot mérni. Várom a felkészülést, de előtte még lesz egy nehéz nyár, mert pihenni is kellene, s mert a költözés sem lesz egyszerű, több mint tíz év spanyolországi élet után kell összepakolni a családdal, majd lakást keresni. Mindannyian izgatottan várjuk az új lehetőséget, s bízom abban, hogy sikeres két év vár rám a zvezdával.”

Hanga a negyedik friss igazolása az elmúlt évtizedben nyolc szerb bajnoki címet nyerő, jelenleg is címvédő Zvezdának: érkezett Dejan Davidovac (CSZKA Moszkva), az Egyesült Államokból hazatérő Marko Szimonovics (Chicago Bulls), az Olaszországból visszatérő nagy öreg, Milos Teodoszics (Virtus Bologna) is – és még nem tekintik lezártnak az új keret kialakítását.

Dusko Ivanovics csapata a rossz kezdés után sokáig versenyben volt a rájátszásért a legutóbbi Euroliga-idényben, de végül nem sikerült bejutnia az elitbajnokság végjátékába – a tizedik helyen zárta az alapszakaszt 17 győzelemmel és 17 vereséggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik