MTI, V. Á. 2021.09.14 18:38 Frissítve: 2021.09.14 18:58

Férfi kosár: a Zalakerámia marad a zalaegerszegiek névadószponzora

A Zalakerámia Zrt. kedden egy évvel meghosszabbította névadó szponzori szerződést a Zalaegerszegi Kosárlabda Klubbal – számolt be róla az MTI.

 

A Zalakerámia marad a zalaegerszegiek névadószponzora (Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap)


A megállapodást a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban írták alá a felek. Az eseményen Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elmondta, hogy az elmúlt években szoros együttműködés alakult ki szponzor cég és a kosárlabdacsapat között: a Zalakerámia a sikeres és kevésbé sikeres időszakban is kitartott a csapat mellett.

Jaramani Rafik, a Zalakerámia Zrt. elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a cég a jövőben is maximálisan támogatja a Zalakerámia ZTE Kosárlabda Klubot, hogy minél jobb eredményeket tudjanak elérni. Az elmúlt 15 esztendőben voltak sikeres és kevésbé sikeres évek: a „sikeres években együtt álltunk a dobogó legmagasabb fokára” – fogalmazott az elnök-vezérigazgató. A Zalakerámia (a cég jogelődje 1951-ben jött létre) hét évtizede a zalai megyeszékhelyhez kötődik – fűzte hozzá Jaramani Rafik. Emlékeztetett, hogy a Zalakerámia 2017-ben elnyerte a helyi aréna – Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok – névhasználati jogát, és szeretnék, ha a tervezett új sportlétesítmény is a Zalakerámia nevét viselné majd.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) Zalaegerszeg polgármestere arról számolt be, hogy a tervek szerint tavasszal elkezdődhet az új, nagyobb aréna építése. A régi csarnok helyén többek közt parkolókat építenek, új zöldfelületet alakítanak ki.

A városvezető – akinek tevékenységét pénteken, a Városi Polgármesterek Találkozója elnevezésű rendezvényen Az év polgármestere díjjal ismerték el – kiemelte: a koronavírus-világjárvány a cégeket, a vállalkozásokat is nehéz helyzetbe hozta, és köszönetet mondott a Zalakerámiának, hogy ebben is időszakban is szponzori támogatást nyújtott.

Stárics Kornél ügyvezető az MTI kérdésre elmondta: a zalaegerszegi kosárlabdacsapat több mint 40 éve – az elmúlt 15 évben a Zalakerámia ZTE KK névvel – megszakítás nélkül az NB I-ben szerepel, és a szponzori támogatással a csapat kiszámíthatóbban tud gazdálkodni. Hangsúlyozta, a klub az elmúlt időszakban struktúraváltáson ment keresztül, amelynek eredményei már a felkészülési mérkőzéséken is látható volt, és bízik benne, hogy a csapat hosszú évek kitartó munkájával szép sportsikereket érhet el.

2021.10.21 16:10:11

Kosárlabda GYŐRI FERENC

A kétszeres NBA-győztes klasszisnál képzettebb centert keveset hordott a hátán a föld.

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.