Női kosárlabda: zártkapus sikerrel kezdte a válogatott az Eb-felkészülést

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2010.06.30. 20:43
Zártkapus mérkőzésen, az U20-as válogatott legyőzésével kezdte meg szerdán felkészülését az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre a női kosárlabda-válogatott.

Székely Norbert tanítványai Győrben 82–75-re nyertek némileg rendhagyó körülmények között, a két csapat ugyanis négy helyett öt negyedet játszott, és az A-keretből hiányoztak a rutinosabbnak számító tagok, köztük a kapitány Fegyverneky Zsófia, Horti Dóra, Kocsis Boglárka, vagy Bujdosó Nóra.

„Ennek a találkozónak az volt a célja, hogy minél több információt szerezzünk a kiegészítő emberekről, és elmondhassam, hogy ki mit csináljon vagy ne csináljon – kezdte értékelését az MTI-nek a szakvezető. – Múlt héten 20 főről 18-ra szűkült a keret, ezen a héten 15-en vagy 16-an maradunk, és jövő hétre alakul ki a végleges, 14-es létszám."

A találkozón öt negyedet játszottak a csapatok, akciódús, sok faulttal tarkított mérkőzés volt. Székely Norbert azt is elmondta, sok értékes tapasztalathoz jutott a szakmai stáb. A meccs legererdményesebbje Krivacevic Tijana volt (14 pont), Varga Zsófia 13 pontot szerzett, míg Szlimák Hajnalka 10 pontig jutott.

A nemzeti csapat augusztus 2-án kezdi meg a nyolc állomásos Eb-selejtezőt, a válogatott legközelebb jövő csütörtökön és pénteken a szerbekkel játszik barátságos mérkőzést Baján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik