Megint nyert a Wallace, Felton, Richardson vezérelte Charlotte

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 07:38
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 21. játéknapján a Charlotte Bobcats meghatározó játékosai remeklésének köszönhetően verte hazai környezetben kilenc ponttal a Portland Trail Blazers együttesét. Otthon nyert a Memphis Grizzlies tizenhéttel a Seattle Supersonics, a Utah Jazz pedig huszonhéttel a New Jersey Nets ellen, idegenben csupán az Orlando Magic tudott győzni, amely a New Orleans Hornets gárdáját verte hét ponttal. Ötödször nyert egymás után az Orlando, a New Jersey viszont egymást követő hatodik mérkőzésen szenvedett vereséget.
Primoz Brezec (Charlotte Bobcats) ezt is kihagyt a Portland Trail Blazers elleni győztes összecsapáson, a kezdőből egyedüli játékosként nem szerzett pontot
Getty Images
Primoz Brezec (Charlotte Bobcats) ezt is kihagyt a Portland Trail Blazers elleni győztes összecsapáson, a kezdőből egyedüli játékosként nem szerzett pontot
Primoz Brezec (Charlotte Bobcats) ezt is kihagyt a Portland Trail Blazers elleni győztes összecsapáson, a kezdőből egyedüli játékosként nem szerzett pontot
Getty Images
Primoz Brezec (Charlotte Bobcats) ezt is kihagyt a Portland Trail Blazers elleni győztes összecsapáson, a kezdőből egyedüli játékosként nem szerzett pontot

Jó passzban van az Orlando Magic, amely egy nappal korábban a szezont parádésan, megszakítás nélkül nyolc győzelemmel kezdő Boston Celtics csapatát verte. Az Orlando ezzel a sikerrel ötre nyújtotta veretlenségi szériáját, és utóbbi tíz találkozóján is csupán egyszer kapott ki, per pillanat náluknál több győzelemmel, szám szerint tízzel, egyik csapat sem rendelkezik a ligában.

Villámrajtot vett a Magic, a házigazda Hornetset pedig állva hagyta. A vendégek az első negyed végére 33 pontot szerezve 16(!) pontos előnyre tettek szert, de a vendéglátók becsületére legyen mondva, mutatók ide, peches rajt oda, a következő két felvonást nyerték, így a hajrá előtt nyílttá tudták tenni a találkozót.

Sőt, a negyedik negyedben a lendületbe jött házigazdák ötpontos előnyre is szert tettek (78-73), ám akkor felébredtek a vendégek. Előbb visszavették a vezetést (79-78), majd 89-86-os vezetésüknél az utolsó percben Jameer Nelson értékesített egy mezőnykosarat, Keyon Dooling pedig négy büntetőt, ezzel el is dőlt a találkozó.

A mérkőzés legjobbja azonban társuk, Dwight Howard volt. Az Orlando centere 24 ponttal vette ki a részét a sikerből, nem mellékesen pedig lekapott 15 lepattanót. A vesztes csapat meghatározó embere, Peja Sztojakovics ezúttal 21 pontig jutott.

Csak az utolsó negyedben dőlt el a Charlotte-Portland mérkőzés, hiszen a házigazdák előnye a záró rész előtt a kosárlabdában alig valamit jelentő két pont volt. A negyedik felvonás pontpárbaját (69 pont esett zárásképpen) azonban a házigazdák nyerték.

A Portland végig kapaszkodott ellenfele után, és 2:30 perccel a vége előtt 5-0-s szériájukkal feljöttek közte hatra (94-88), ám erre a hazaiak héttel válaszoltak, így azt is megengedhették maguknak, hogy az utolsó percben már ne szerezzenek kosarat.

Igencsak kitett magáért a Charlotte kezdőötösének négy tagja: Raymond Felton (24 pont és 10 gólpassz), Jason Richardson (24 pont), Emeka Okafor (12-12 pont és lepattanó) és Gerlad Wallace (27 pont). Hatodszor nyert a Charlotte, hetedszer kapott ki a Portland, utóbbinak egymás után ez volt a negyedik veresége.

Kiütéses vereségnek nézett ki a Seattle memphisi vendégjátéka, hiszen a házigazdák három negyed után már 25 ponttal vezettek, de a Supersonics sikeresen hajrázott a magát már biztos győztesnek érző Grizzlies ellen. Igaz, mindez csupán ahhoz volt elég, hogy a különbséget mínusz 17-re csökkentsék a végére.

A pályára lépő 22 játékos közül csupán egy hazai csereember nem szerzet pontot, Stromile Swift viszont a győztes gárádban 24-t is. A vendégek úgy sem tudtak érdemben a mérkőzéshez hozzászólni, hogy nyolc játékosuk dobott tíz pont fölött, igaz hatan közülük csak tizenegyig jutottak. Harmadszor nyert a Memphis – három vereség után jött az újabb siker -, tizedszer kapott ki a Seattle.

Két negyedbeli remeklés is elég volt a Jazznek a Nets elleni biztos, 27 pontos sikerhez: A hazaiak az első felvonást 12, a harmadikat 15 ponttal nyerték. A mezőny legeredményesebbje Richard Jefferson volt 22 ponttal, de a Nest ettől még simán kikapott. Köszönhetően leginkább gyenge támadójátékuknak: mezőnyből, büntetőből és távolról is messze az átlag alatt dobtak, három negyeden is mindössze 17 dobott pontig jutottak.

Nyolcadik győzelmét aratta a Utah, hetedszer kapott ki a Nets, amely egymás után hatodszor szenvedett vereséget, alaposan elrontva (4 győzelem/7 vereség) így a viszonylag jó rajtot (4/1).

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 21. JÁTÉKNAP:
Charlotte Bobcats - Portland Trail Blazers 101-92
Memphis Grizzlies - Seattle Supersonics 125-108
New Orleans Hornets - Orlando Magic 88-95
Utah Jazz - New Jersey Nets 102-75
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik