Folytatódott a Dallas remek sorozata

Vágólapra másolva!
2007.01.19. 10:08
A Dallas Mavericks nyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapjának rangadóját a Los Angeles Lakers ellen. A texasi összecsapáson Josh Howard 29, csapattársa Dirk Nowitzki 27 pontot szerzett.
Kobe Bryant (jobbra) egyedül nem bírta
Kobe Bryant (jobbra) egyedül nem bírta
Kobe Bryant (jobbra) egyedül nem bírta
Kobe Bryant (jobbra) egyedül nem bírta

A San Antonio ellen aratott siker másnapján látogatott a Los Angeles Lakers a Dallas Mavericks otthonába. Az American Airlines Centerben lejátszott mérkőzésen nem sok babér termett Kobe Bryanték számára, a Mavs különösen Josh Howard és Dirk Nowitzki remek játékának köszönhetően simán nyert.

Az első negyedben még tartotta magát a Lakers (ekkor csak két pont volt a Dallas előnye), ám a mérkőzés középső szakasza végleg eldöntötte az összecsapás kimenetelét. A második és harmadik negyedben Nowitzkiék összesen 25 pontot vertek a vendégekre, így a befejező játékrész már csak formalitás volt.

A mérkőzésen a hazaiaknál hat játékos is 10 pont fölött termelt, köztük Josh Howard (29 pont) és Dirk Nowitzki (27 pont), akik csapatuk legeredményesebbjei voltak. Meg kell még említeni Jason Terry nevét is, aki 13 gólpasszával színtén nem kis részt vállalt csapata sikeréből.

A másik oldalon ezúttal nem volt aki játékban fölnőjön Kobe Bryant mellé, akinek 26 pontja édeskevés volt az üdvösséghez. A Lakers teljesítményéről mindent elárul a tény, hogy a kezdő ötösből egyedül Bryant dobott 10 pont fölött.

„Csalódott vagyok, mert esélyt sem adtunk magunknak a győzelemre” – nyilatkozta a Lakers-csillag.

Ezzel a vereséggel a los angelesiek három megnyert mérkőzés után kaptak ki. A Dallas a legutóbbi 20 mérkőzéséből 19-et megnyert -az egyetlen vereséget épp a Los Angeles ellen szenvedte el a Mavs január 7-én – és 33/8-as mutatóval vezeti a ligát.

A játéknap másik mérkőzésén a Shaquille O'Neal nélkül fölálló Miami három ponttal legyőzte az Indiana Pacers gárdáját. A Heat sikerének záloga ezúttal is Dwyane Wade volt, aki egymaga 33 pontot szórt.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 77. JÁTÉKNAP
Miami Heat – Indiana Pacers 104-101
Dallas Mavericks – Los Angeles Lakers 114-95
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik