Saracevic: Remélem, megszorongatjuk a Veszprémet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.20. 14:00
null
A veszprémi Renato Sulic honfitársai ellen lép pályára vasárnap este (Fotó: Szabó Miklós)
A első három mérkőzését megnyerő MKB-MVM Veszprém a CO Zagreb otthonában lép pályára vasárnap este a férfi kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjának 4. fordulójában. A horvát csapat másodedzőjeként tevékenykedő Zlatko Saracevic reményei szerint meg tudják szorítani korábbi klubját.

 

A jugoszláv és a horvát válogatott korábbi világklasszis jobbátlövője, Zlatko Saracevic pályafutása végén szép éveket töltött Veszprémben, vasárnap azonban nem a bakonyi alakulatnak szurkol majd. Az 52 éves szakember jelenleg a CO Zagreb másodedzőjeként dolgozik, és tisztában van azzal, hogy nem ők a találkozó favoritjai, hanem a Veszprém, amelyet a végső győzelemre is esélyesnek tart.

„Korábbi csapatom ellen, amely egyértelmű esélyese a találkozónak, különleges meccsre számítok – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Saracevic. – Tudni kell, hogy a Zagreb a BL legfiatalabb együttese, amelyben csak horvátok játszanak. Remélem, megszorongatjuk a fantasztikus keretű, tapasztalt Veszprémet, amely a Barcelonával együtt a BL nagy esélyese. Úgy számolunk, hogy két év múlva fog beérni a csapatunk, amelyből vasárnap sérülés miatt hiányzik Josip Sandrk, Sandro Obranovic, Antonio Kovacevic és Ilija Brozovic.”

A jelenkor egyik legjobb jobbátlövője, a Veszprémet erősítő Nagy László kitért a zágrábiak kulcsembereire is.

„Nagyon tehetséges gárda ellen készülünk, amelynek a játékára a horvátos lazaság jellemző. Így szerzi számolatlanul a gólokat a balátlövő Stipe Mandalinic, valamint kulcsjátékos még az irányító Josip Valcic és a jobbszélső Zlatko Horvat. Meg kell akadályoznunk a szélsők lerohanásait, ennek alapfeltétele a támadásaink pontos befejezése.”

A mérkőzésről élő, folyamatosan frissülő cikkben számolunk be.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ

CO Zagreb (horvát)–MKB-MVM Veszprém (tv: Digi Sport1)
Zágráb, 18.00 Vezeti: Gjeding, Hansen (dánok)

 

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB-MVM VESZPRÉM 3 3 102–71 +31 6
2. RN Löwen (német) 4 2 1 1 119–103 +16 5
3. CO Zagreb (horvát) 3 2 1 89–76 +13 4
4. Celje PL (szlovén) 4 2 2 107–103 +4 4
5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 4 1 1 2 118–137 –19 3
6. Szentpétervár (orosz) 4 4 78–123 –45 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik