Női kézilabda: Oguntoye újra szlovák válogatott lehet

Vágólapra másolva!
2015.03.03. 09:52
Dusan Poloz, a szlovák női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya azt tervezi, hogy a márciusi felkészülési mérkőzéseken az Érd kapusának, Oguntoye Viktóriának is lehetőséget ad.

A 24 éves felvidéki kapus szerepelt korábban a szlovák korosztályos válogatottban, majd 2009-ben kapta meg a magyar állampolgárságot. A magyar válogatottban legutóbb 2010-ben szerepelt, így nem lenne akadálya annak, hogy nyolc év után újra a szlovák nemzeti csapatot erősítse.

„Nem kaptam sok lehetőséget a magyar válogatottban, így már egy ideje gondolkodom rajta, hogy újra a szlovákban szerepeljek, amely sokat fejlődött az utóbbi időben, ahogy ez a decemberi Eb-n is látható volt. Még mindig fiatal vagyok, és válogatott szinten is védeni szeretnék" – mondta Oguntoye, akinek a neve eredetileg nem szerepelt a keretben, de miután Poloz megtudta, hogy a játékos szívesen szerepelne újra szlovák színekben, meghívta az összetartásra.

A szlovákok a márciusi válogatott hét során két felkészülési mérkőzést játszanak Hollandiával, itt kaphat bizonyítási lehetőséget az érdi kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik