Női kézi: elveszítette a DAC a szlovák bajnoki döntő második meccsét

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 19:43
null
A harmadik mérkőzésre maradt a döntés (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A Iuventa Michalovce  nyerte a szlovák női kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzését. A nagymihályi csapat így kiegyenlített a Dunaszerdahely elleni párharcban, amely az egyik fél második győzelméig tart. 

 

Nem értékesítette az első meccslabdát a MOL Extraliga szlovák rájátszásának döntőjében a HC DAC női kézilabdacsapata.

Amúltszombati tízgólos,31–21-esdunaszerdahelyi győzelem utánDebre Viktor DAC-tréner azt mondta, reméli, amásodik találkozótott kezdik, ahol az elsőtabbahagyták.

Nagymihályban – ahol meglepetésre csak fél ház volt –, az első tizenöt percben így isalakult a csata. Acseh-szlovák közös ligát a közelmúltban megnyerőDAC türelmesen, ötletesen játszott és négygólos előnyt dolgozott ki. Köszönhető volt ez Sári Barbara pontos lövéseinek, aki az első tíz percbenértékesítette mind az öt hétméterest. Nagyon jól védett Magera Noémi, de ahogy közeledett az első félidő vége, úgy fogyott el avendégelőny. Alegutóbbi tizenkét évben mindig szlovák aranyérmesNagymihály, amelyaz elsőmérkőzéshez képest három játékossal bővítette akeretét, atalálkozó során először megszerezhette volna avezetést is, ám avendégkapus remekelt.

Ami az első félidőben nemsikerült anagymihályiaknak, afordulás után már igen. Rögtön az első támadásból először kerültek előnybe. AIuventa kétgólos előnyét avendégekmég ledolgozták, viszont utánaahazaiak fokozatosan elhúztak. A49. percben már néggyellépettel aházigazda, amikor Debre Viktor időt kért. Az egyperces szünet után egy másiksárga-kék együttes tért vissza. Atalálkozó hátralévő szakaszában remekül védekezett aDAC, egyetlen gólt sem kapott, és sikerült kiegyenlíteniea hajrában. Nagy volt az izgalom anagymihályi sportcsarnokban, adunaszerdahelyi lányok többször is megszerezhettékvolnaavezetést, azonban nem éltek az eséllyel. A24–24-es rendes játékidő után tehát a hétméteresek döntöttek.

Rögtön az első hetest amérkőzés alatt remekelő Sári Barbara kihagyta, de amásodik sorozatban acserekapus Gajdóczi Barbara megfogta ahazaiBibianaStefániková lövését. Ezután sorra értékesítették ajátékosok aheteseket,majdanyolcadik sorozatban adunaszerdahelyi Erika Rajnohová lövése afelső lécről agólvonalra pattant, így a párbajt 7–6-raaNagymihály nyerte meg.

„Volt egy időszak, amikor gyakorlatilag elveszítettük a meccset, aztán visszajöttünk és a végén ziccert hibáztunk. A büntetőpárbaj pedig lutri. Kár érte. A legjobb teljesítmény a kapuban volt nálunk, a védekezésünk hellyel-közzel működött, de támadásban teljes káosz volt.Átlövőben és irányítóbanbetliztünk, gyengén játszottunk”– mondta lapunknak a meccs után Debre Viktor.

Aszlovák bajnoki cím vasárnap 18 órától, Dunaszerdahelyen dől el.

KÉZILABDA, NŐK
SZLOVÁK BAJNOKSÁG
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Iuventa Michalovce (Nagymihály)–HC DAC Dunaszerdahely 24–24 (13–13) – hétméteresekkel 7–6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik