Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
B. D. K. 2021.05.04 17:02 Frissítve: 2021.05.04 17:23

Női kézilabda: a jövőben nem lesz kőbe vésve a légiósok száma az FTC-nél

Mint ismert, változás történt az FTC kézilabda-szakosztályánál, az eddigi ügyvezető igazgató, Bognár László helyét Görög Zsolt vette át, aki a Fradi TV aktuális adásában bemutatkozott. Interjújában szó esett többek között stratégiáról, igazolásokról és célkitűzésekről is – számolt be a fradi.hu.

Görög Zsolt most is magasra teszi a lécet (Fotó: fradi.hu)

 

„Jó kiindulási alapnak gondolom, hogy az FTC elnökségével és a szakosztály elnökével is hasonlóan gondolkodunk, ami a működésünket és az üzleti modellünket illeti – mondta Görög Zsolt. – Az a közeg, ami fogadott, minden várakozásomat felülmúlta.”

Hangsúlyozta: észszerű gazdálkodást szeretne.

„Ebben a járványügyi helyzetben fokozottan kell figyelnünk arra, hogy biztonságosan és stabilan működjünk. Szeretnénk további támogatókat és olyan szponzorokat bevonni, akikkel az egész szakosztály sikeresebb lehet a jövőben” – jelentette ki. Hozzátette: a jelenlegi szponzorokkal még szorosabb együttműködést tervez kialakítani.

„Az idegenlégiósok létszámának kérdése nagyon fontos és kardinális ügy a szakosztályon belül és a szurkolók körében is – jegyezte meg. – Ezzel a kérdéssel úgy nem foglalkoznék, hogy egy konkrét számot meghatároznék, hány külföldi játékosunk lesz a jövőben. Annyit elmondhatok, hogy ez nincs kőbe vésve. A jövőben is a saját nevelésű vagy Fradi-kötődésű játékosokra szeretnénk építeni, de a céljaink és az elvárásaink ezt felülírhatják. Az FTC kézilabda-akadémiáján és az utánpótláscsapatainknál végzett szakmai munka minőségét jól jellemzi az, hogy minden korosztályban található női és férfi vonalon is három-négy válogatott játékos. Nagyon fontos, hogy minél több játékost be tudjunk építeni a felnőttcsapatainkba, férfi és női vonalon egyaránt. Ez nemcsak a Ferencváros érdeke, hanem a magyar válogatottaknak az érdeke is, mondhatni nemzeti érdek. Felelős vezetőként, amikor majd a teljes gazdálkodásunkat és működésünket áttekintettem, utána meg fogjuk fogalmazni a konkrét céljainkat egy és hároméves viszonylatban. Természetesen a megálmodott és elérendő célunk a final four lenne a női vonalon és a nemzetközi kupaszereplés a férfiaknál. Vezetőként korábban is mindig magasra tettem a lécet, és annyit elárulhatok, hogy ez most sem lesz máshogy, sőt…”

Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”