Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
B. L. 2020.05.20 19:08 Frissítve: 2020.05.20 19:20

Női kézi: „Végre együtt” – edzésbe álltak a Fradi játékosai

A női kézilabda NB I-ben szereplő FTC-Rail Cargo Hungaria játékosai a koronavírus-járvány miatti hosszú kihagyás után szerdán megkezdhették az edzéseket – adta hírül a klub honlapja.

Kovacsics Anikóék alig várták, hogy újra tréningezhessenek (Fotó: Török Attila, archív)

 

A játékosokon kedden elvégezték a koronavírus-járvány miatti szükséges vizsgálatokat, majd miután mindenkinél negatív lett az eredmény, szerdán már edzhetett is a társaság – teszi hozzá a fradi.hu.

„Szülők, férjek nem küldtek nekem semmit? Furcsállom...” – szúrta oda a lányoknak az eligazítás elején Elek Gábor vezetőedző, utalva rá, hogy két hónap után végre „elcsalta” őket otthonról.

„Azért is szorgalmaztam, hogy ha lehetőség van rá, minél előbb elkezdjük az edzéseket, mert égető szükség van rá, hogy kézilabda jellegű mozgásokat végezzünk. Nagyon kérek mindenkit, hogy figyeljen magára, megpróbáljuk visszahozni azokat az automatizmusokat, amelyek most kicsit eltűntek” – tette hozzá a játékosoknak.

A tréninget futóiskolai gyakorlatokkal kezdték, majd jöhettek a labdás feladatok, az utolsó húsz percben pedig prevenciós gyakorlatok kerültek előtérbe. A tervek szerint június közepéig heti három közös csapatedzés lesz, július 6-án pedig megkezdődik a felkészülés az új idényre.

„Feldobódva jöttem meg, alig vártam már, hogy újra együtt edzhessünkmondta ezt már Kovacsics Anikó a fradi.hu-nak. – Nagyon hasznos, hogy ebben az átmeneti időszakban a biztonsági előírásokat fokozottan betartva hetente háromszor kézilabdázhatunk, mert ezt a mozgást sehogy máshogyan nem lehet megfelelően modellezni. Főként a vállunkra kell odafigyelnünk, hiszen az kapott legkevésbé terhelést az elmúlt két hónapban, de van rá időnk, hogy fokozatosan vegyük fel a tempót. Minden előírt edzést elvégeztem otthon, sőt, pluszban is dolgoztam, és arra is volt időm, hogy jobban odafigyeljek a mozgásra, étkezésre, ezért úgy érzem, hogy jobb állapotban vagyok most, mint amikor abbahagytuk a játékot.”

Lidl az FTC Gyémántfokozatú támogatója
2020.11.29 14:56:29

Kézilabda H. D.

Szombaton egy góllal nyertünk, vasárnap viszont kikaptunk Svédországtól.

2020.11.28 15:27:14

Kézilabda H. D.

Az egyaránt az Európa-bajnokságra készülő csapatok vasárnap újra összemérik az erejüket.

2020.11.26 18:07:26

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

A szegediek kilenc hónap után játszottak ismét otthon Bajnokok Ligája-mérkőzést, ebben a kiírásban először nyertek.

2020.11.25 15:48:22

Kézilabda T. D.

Ezúttal hétgólosra hízott a hátrány az első félidőben, innen nem volt visszaút David Daviséknak.

2020.11.21 21:16:11

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az ilyen szituációkra érvényes az örök tézis: sohasem lehet tudni, kinek van igaza, de mindig lehet tudni, ki a főnök. A siófoki kézilabdázóknál Fodor János az. Csakhogy most tűnik fel legélesebben, mekkora szüksége lenne a hátországra.