Női kézi: újra műteni kell, kihagyja az olimpiát a holland sztár

Vágólapra másolva!
2021.06.16. 15:56
null
Estavana Polman (jobbra) nem lehet ott az olimpián (Fotó: AFP)
Estavana Polman térdsérülése nem jött rendbe, így nem lehet ott a tokiói ötkarikás játékokon - számolt be a hírről a holland szövetség honlapja.

A 144-szeres holland válogatott kézilabdázó, Estavana Polman májusban szenvedett részleges térdszalagszakadást. Az irányítóként és átlövőként is bevehető klasszis az elmúlt heteket rehabilitációval töltötte, és bízott benne, hogy ott lehet az olimpián. Sérülése azonban nem jött rendbe, újra kés alá kell feküdnie.

„Nagyon csalódott vagyok, de az egészségem szempontjából ez a helyes döntés. Remélhetőleg jó kondícióban tudom folytatni a pályafutásomat. A gyermekemnek is mindig azt tanítom, hogy soha ne adja fel, így én sem fogom. Büszke vagyok a csapatunkra, szívesen küzdöttem volna velük az olimpián”
– nyilatkozta a világbajnok klasszis a holland szövetség honlapján.

Polman elmondta még, hogy a 2024-es olimpián szeretne részt venni, de nagyon várja a 2025-ös holland-német közös rendezésű világbajnokságot is.

Hollandia Tokióban a montenegrói, a norvég, az angolai, a dél-koreai és a házigazda Japán válogatottal szerepel egy csoportban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik