R. B. 2020.05.28 09:54 Frissítve: 2020.05.28 16:50

Női kézi: sorra mondják vissza a dán klubok a nemzetközi kupaszereplést

Gazdasági okokra hivatkozva nem vállalja az EHF-kupát felváltó Európa-ligában való indulást a dán női élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a negyedik helyen végző Köbenhavn és az ötödik Silkeborg sem – számolt be róla a tv2.dk.

A Silkeborg nem indul az EHF-kupában (Fotó: Facebook/Silkeborg-Voel KFUM)

 

Mint ismert, Dániában befejezettnek nyilvánították a bajnokságot, s a koronavírus-járvány előtti állás alapján hirdettek végeredményt. A nőknél így a Köbenhavn és a Silkeborg indulhat az Európa-ligában, ám egyik klub sem él a lehetőséggel.

Mikael Bak, a Silkeborg ügyvezető igazgatója szerint sportszakmai szempontból szívesen részt vennének a sorozat következő kiírásában, ám anyagi okok miatt a felelős döntés az, ha nem indulnak el a nemzetközi porondon.

Ugyanezt gondolja Kim Mikkelsen, a Köbenhavn tulajdonosa. Mikkelsen elmondta, az Európai Kézlabda-szövetséget (EHF) illeti a bevételek jelentős része, így a kluboknak kevés lehetőségük van profitot termelni. Ugyanakkor az EHF előírásainak – például a LED-világítás felszerelése, a kék színű talaj, a közvetítési állomáshelyek kiépítése az esetleges internetes adáshoz – meg kell felelni, ez pedig költségekkel járna.

A dán szövetség így az Aarhusnak, a Randersnek és a Nyköbingnek kínálta fel az Európa-ligában való indulás lehetőségét. A tabellán nyolcadik Randers már szintén nemet mondott, a másik két egyesületnek csütörtökig kell választ adnia.

2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.

2021.11.26 19:11:51

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Az olimpiai bajnok nagy előnyt szerzett az első félidőben a felkészülési meccsen, de a második játékrészben feljavult a magyar csapat.

2021.11.25 20:34:08

Kézilabda NAGY PÉTER, PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Remek első félidei teljesítményével begyűjtötte a két pontot a Tisza-parti alakulat, és feljött a második helyre.

2021.11.25 15:31:38

Kézilabda VINCZE SZABOLCS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Javította botlását a BL-ben a magyar csapat, idehaza már fölényes sikert aratott az ukrán csapat felett.