Női kézi: mindkét Hammerseng-Edin befejezi a szezon végén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.21. 17:41
null
A Larvik két meghatározó játékosa visszavonul a szezon végén (Fotó: Instagram)
A norvég Larvik női kézilabdacsapatának korszakos játékosa, Gro Hammerseng-Edin valamint élettársa, Anja Hammerseng-Edin is bejelentette, hogy az idény végén visszavonul.

Előbb hétfő este Anja Edin adta hírül, hogy a szezon végén lezárja aktív pályafutását. „A jövőbeli terveim közül egyelőre csak annyi a biztos, hogy szeretnék bejutni a csapattal a final fourba” – közölte a 34 éves irányító-átlövő egy szűkszavú SMS-ben a norvég Tv2 érdeklődésére. Edin 2012 óta erősítette a Larvikot, a norvég válogatottal 2009-ben világbajnoki bronzérmet, 2012-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert.

Kedden aztán Gro Hammerseng is elárulta, ez az utolsó idénye. „Eldöntöttem, a szezon lezárultával új kihívásokat keresek. Hirtelen döntöttem így, még nincsenek konkrét terveim arra vonatkozóan, mihez fogok kezdeni. Az volt a legnehezebb pillanat, amikor tegnap közöltem a csapattársaimmal a hírt. Megkönnyeztem a bejelentést, mert nagyon fontosak a számomra. Meglepettnek tűntek, pedig nemsokára már harminchét éves leszek. Fizikailag még bírnám, de szerintem a megfelelő pillanatban hagyom abba – úgy, hogy az az én döntésem volt, nem egy szükséges kényszer.”

Hammerseng tagadta, hogy a hirtelen jött elhatározásának bármi köze lenne a Larvik nehéz anyagi helyzetéhez. Mint mondta, továbbra is úgy érzi, hogy neki van a legjobb munkája, és az évek során már hozzászokott, hogy az aktuális csapatának problémája van.

Az irányító leginkább a Larvikkal 2011-ben nyert Bajnokok Ligája-trófeára büszke, de emlékezetes a 2008-as olimpiai bajnoki cím is. A norvég válogatottal ezen kívül háromszor szerzett aranyérmet Európa-bajnokságon (2004, 2006, 2010), egyszer zárt a második helyen (2002), kétszer világbajnokságon nyert ezüstérmet (2001, 2007).

A pár 2013 augusztusában házasodott össze, a következő évben könyvet is kiadtak. Közösen nevelt fiuk 2012. február 2-án született.

Den tøffeste dama jeg vet om. Nyt de siste månedene med ballen. #stoltavdeg #larvikhk : @celine_bilder_handball

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik