H. Á. 2021.03.18 18:39 Frissítve: 2021.03.19 15:52

Női kézi: Jan Leslie szerint nem a rossz eredmények miatt menesztették

Mint arról korábban beszámoltunk, a csapat gyengébb hazai és nemzetközi teljesítménye miatt menesztette a klubvezetés a CSZKA Moszkva női kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, a dán Jan Leslie-t. A szakember csütörtök délután közölte, ügyvédje bírósághoz fordul a menesztése miatt.

 

Jogi útra terelné a menesztését (Fotó: AFP)

„Semmilyen, az aláírt szerződésemben szereplő kötelezettségemet és szóbeli megállapodásunkat sem szegtem meg, ezért az ügyvédemmel is konzultáltam már” – írta a szakember a közösségi oldalán.

A dán TV2 szerint azért kerülhetett sor Leslie menesztésére, mert a válogatott szünetet kihasználva hazautazott a családjához.

„Amikor aláírtam a szerződést, a klub elnökével, szóban megállapodtam arról, hogy a válogatott szünetek idején hazamehetek és meglátogathatom a családomat. Az elmúlt tíz hónapban mindössze két hetet töltöttem velük, úgyhogy most hazautaztam. Erre a klub vezetői berágtak, és kitalálták, hogy megszegtem a megállapodást, az elmúlt néhány napban e-mailen, Messengeren és Whatsappon is beszéltünk. Ezek után szerda reggel arra ébredtem, hogy kiadott egy közleményt a klub, hogy már nem dolgozik velem. Egy kicsit zavaró, hogy nekem erről elfelejtettek szólni... Ezek után aztán csütörtökön egy újabb közlemény ment ki, amiben már azt írták, hogy a gyengébb hazai és nemzetközi eredmények miatt kell távoznom, de ez meg egyszerűen nem igaz: második helyen állunk a bajnokságban és első BL-szereplésünk alkalmával ott vagyunk a legjobb nyolc között” – fogalmazott a tv-csatornának Leslie.

A dán szakembernek még 16 hónap volt hátra a 2019 júliusában kötött szerződéséből, amit a klubnak ki kell fizetnie, ám a moszkvaiak e-mailban egy, a szakember számára elfogadhatatlanul alacsony összeget ajánlottak a kontraktus felbontásáért, így minden bizonnyal a bíróság előtt folytatódik a vita.

 

2021.07.12 14:22:57

Kézilabda Papp Bálint (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

Bár a találkozó túlnyomó részében a brazilok vezettek, a hajrá a magyaroké volt.

2021.07.09 17:53:56

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Potyogtak a gólok az olimpiára készülő csapatok találkozóján, de a magyarok jöttek ki jobban a párbajból.

2021.07.06 16:41:59

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Az olimpiai felkészülés utolsó szakaszát hatgólos sikerrel indították a mieink Montenegró ellen.

2021.07.05 12:45:09

Kézilabda JOCHA KÁROLY

Hanus Ágnes nem tervezte meg a „lelépést”, s később minden csapattársától elnézést kért.

2021.06.17 05:19:53

Kézilabda BOBORY BALÁZS

„Sok mindent pozitívabban láttam, ha hibáztam, kerestem, miként tudnék javítani.”