Női kézi: Alekszejev irányítja az olimpián is az orosz csapatot

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.21. 21:33
null
Alekszejev (balra) marad az orosz kapitány az olimpián is (Fotó: Török Attila)
Szergej Siskarjov, az Orosz Kézilabda-szövetség elnöke kijelentette, nagyobb szerepvállalást vár el a legendás Jevgenyij Trefilovtól – aki jelenleg a női válogatott szaktanácsadója –, de Alekszejev marad a szövetségi kapitány, vagyis az idén nyárra halasztott tokiói olimpián is ő irányítja az orosz csapatot.

 

„Növelni kell Jevgenyij Trefilov szerepét a kézilabdázók olimpiára való felkészítésében” – jelentette ki. Siskarjov szerint fel kell használni a neves edző tapasztalatait és tudását. Trefilov vezette győzelemre az oroszokat a 2016-os Rio de Janeiró-i ötkarikás játékokon, aztán egészségi okokból kénytelen volt elhagyni a posztot.

„A mérkőzéseket figyelve világos, hogy szerepét, tapasztalatát és befolyását még az eddigieknél is jobban fel kell használni. Ez nem az edzésen való részvételét, nem a válogatottnak a meccseken történő irányítását jelenti, de észrevételei rendkívül hasznosak” – mondta Siskarjov.

Alekszej Alekszejev decemberben, Ambros Martín menesztése után vette át a nemzeti együttes irányítását.

„Az olimpia elérésének feladata megoldódott, ezért segíteni fogunk Alekszej Alekszejevnek a tekintélye megerősítésében” – nyilatkozta az elnök.

Siskarjov nem gondolja, hogy a válogatottnak könnyű volt kijutni az olimpiára a motivált riválisok ellenében. Az oroszok Szerbia 29–24-es legyőzésével kezdték a győri tornát pénteken.

„Ami a játék minőségét illeti, nincs sok időnk, és van min dolgozni. Ki kell alakítanunk a játékkapcsolatokat, bővítenünk kell a forgatható játékosok névsorát - nem engedjük megismételni Ambros Martín hibáit” – szögezte le.

„Az kevés, hogy nyolc emberrel jól kezdünk, de lehetetlen csak ennyi játékossal lejátszani egy egész tornát. Összességében nagyon pozitívan értékelem a győri teljesítményt, de komoly házi feladatokat kell még elvégeznünk Tokió előtt” – magyarázta az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik