Női kézi: a Larvik újra nehéz időszakot él át

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 22:48
Újra pénzügyi gondjai akadtak a Győrrel a hétvégén a Bajnokok Ligájában döntetlent játszó Larvik női kézilabdacsapatának. A következő szezonra egyelőre csak három játékosnak van érvényes szerződése, március végéig kétmillió koronát (kb. 69.5 millió forintot) kellene előteremtenie a klubnak, ráadásul egy pert is elbuktak a korábbi ügyvezető ellen.

A norvég együttes sportszakmai szempontból továbbra is remekel. Nemrég a Győr otthonában ért el értékes döntetlent a Bajnokok Ligája középdöntőjében, a hazai bajnokságot hibátlanul vezeti, hazai pályán ráadásul több mint 200 meccs óta nem talált legyőzőre.

Anyagi téren már korábban is akadtak problémák, és ezúttal sem rózsás a helyzet. Ráadásul mindössze három játékosnak, Marit Malm Frafjordnak, Linn-Kristin Riegelhuth Korennek és Kristine Breistölnek van érvényes szerződése a következő szezonra.

„Szégyen, hogy egy ekkora klub csődközeli állapotba jut. Próbálok hozzájárulni a megoldáshoz, de ebben a játékosoknak és a szponzoroknak is segíteniük kell” – mondta Frafjord a norvég Tv2-nek.

A csapat vezetőedzőjének, Tor Odvar Moennek szintén lejár a szerződése.

„Hogy maradok-e? Ezt szeretném a legjobban, azonban olyan csapatot szeretnék edzeni, amelynél nincs jobb hazai pályán, valamint versenyképes Európában is” – mondta Moen.

A Tv2 úgy értesült, március végéig kétmillió koronát kellene előteremtenie a Larviknak, és akkor még nem beszéltünk a korábbi ügyvezetőről, Björn-Gunnar Bruun Hansenről, akinek szintén tartoznak – egymillió koronával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik