nemzetisport.hu 2017.11.25 12:27 Frissítve: 2017.11.25 12:45

Női kézi: a Larvik edzőjét meglepte, hogy nem számítanak rá

A norvég Larvik női kézilabdacsapatának vezetősége úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a vezetőedző, Tor Odvar Moen idény végén lejáró szerződését. Az 52 éves szakember már húsz éve szolgálja a klubot, így nem esett jól neki, hogy nem számítanak rá a későbbiekben.

 

A klub által kiadott közlemény szerint válaszúthoz érkeztek, s úgy látják, a csapatnak és az edzőnek is az a legjobb megoldás, ha külön folytatják.

„Én nem így gondolom, nem biztos, hogy tisztában vannak azzal, nekem mi lenne a legjobb – mondta Tor Odvar Moen a Verdens Gangnak. – Azt reméltem, hogy tárgyalni fogunk a jövőről, ehelyett jött a hír, hogy nem hosszabbítanak velem. Húsz éve vagyok a klubnál különböző pozíciókban, nehéz szembesülni a mostani döntéssel, de tudomásul veszem. Most van pár hetem, hogy feldolgozzam a történteket, és aztán folytatjuk a munkát a szezon második felében.”

A szakembert az előző idény során már megkeresték külföldi csapatok, de akkor nem foglalkozott az ajánlatokkal, csak a Larvikra koncentrált, most azonban kifejezte, mindenképpen szeretne a kézilabdában maradni.

Mint ismert, a Larvik nagy átalakuláson ment keresztül a nyáron, a meggyengült együttes pedig egy győzelem mellett öt vereséggel zárta a Bajnokok Ligája csoportkörét, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az EHF-kupába átkerülve a svéd Höör, a román Zalau és a cseh Banik Most lesz a norvégok ellenfele.

2021.12.01 23:00:54

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azóta tudom, hogy női kézilabdában verseny közben lakodalmat ülni, temetni, ítéletet hozni és hirdetni a könnyelműségnél is több. Ostobaság. Mert az eddigi tizenhárom vb, amelyen jártam, mindegyike a hullámvasutat idézte, legfeljebb a pálya vonalvezetése, a magasságok, a mélységek voltak mások.

2021.12.01 22:48:16

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Esetük a mentális felkészülés fontosságát igazolja.

2021.12.01 20:07:01

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Ellepte a hó a várost, de a magyar csapat bent a csarnokban csúszott el: négy góllal nyert az Aalborg.

2021.11.28 15:00:09

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Golovin Vlagyimir válogatottja egy góllal kapott ki az olimpiai bajnok ellen, Párizsban.