BOBORY BALÁZS
2023.04.01 22:58 Frissítve: 2023.04.02 21:54

Megvan a bajnok! – Bobory Balázs jegyzete

 

Nem kérdés, a női kézilabda-bajnokságban eldőlt az aranyérem sorsa.

Egészen biztos, hogy az ETO mestere, Ambros Martín most hevesen tiltakozna fenti megállapítás ellen, mert van még jó néhány forduló a zárásig, viszont immár vesztett pontok tekintetében és egymás elleni eredményben is jobban állnak a Rába-partiak, vagyis a versenyfutás – ismerve a magyar mezőnyt – eldőlt.

Itt pontot is tehetnénk, azonban az évad legfontosabb része mindkét együttes számára a szombati rangadóval kezdődött, és nem mindegy, hogy ezután milyen érzésekkel folytatódik a nagy menetelés. Mindkét együttes Bajnokok Ligája-negyeddöntőre készül, és ott van még a Magyar Kupa négyes döntője is, amelyben könnyedén összefuthatnak egymással a felek.

Ami biztos, az ETO elképesztő ritmust fogott, és ha ezt tartósítani tudja, az ijesztő lehet – nemcsak a Ferencváros, hanem egész Európa számára is. Ráadásul nagyon egységes, szervezett volt a győri alakulat, ami a csapatszellemet és az önbizalmat tovább erősítheti, és erre szükség is lesz, mert bőven lehetnek még nehéz pillanatok a hátralévő valamivel több mint két hónapban.

Hogy a Ferencvárosnál miként csapódik le ez a vereség, jó kérdés. Elek Gábor együttese egyrészt megtapasztalta, hogy a Metz ellen BL-negyeddöntőben nagyjából milyen erősségű, szervezettségű ellenfél vár rá, ez olyan lecke volt, amelyből lehet tanulni. Másrészt azonban a játékosok saját magukba vetett hitét ingathatja meg egy ilyen összecsapás, ami visszaüthet, amikor hasonló szituációba kerülnek. Szóval Elek Gábornak megint nemcsak edzőnek, hanem a lehető legjobb pedagógusnak is kell lennie, hogy hitet öntsön a játékosaiba.

Nem kérdés, az ETO-nak frissebb, gyorsabb, mélyebb a kerete a rutinos ferencvárosiakénál, és ennek is nagy szerepe lehet, amikor egy csapat erőltetett menetben van. Ettől függetlenül ne írjuk le a Fradit, hiszen egy évvel ezelőtt sem sokan számítottak rá, hogy az idény hajrájában a bajnokságban is tud kellemetlenséget okozni nagy riválisának, a kupában pedig meg is lepte az ETO-t.

A legfontosabb azonban az lenne, hogy a magyar együttesek – nem csak az élcsapataink – minél több ilyen hangulatú, hőfokú mérkőzésen szerepeljenek, mert ez garantálná válogatottunk előrelépését is.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2023.06.08 22:38:56

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindkét gárda bizonyította, hogy tud jobban játszani a másiknál

2023.06.05 18:18:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A bajnoki döntő második felvonását is a házigazda nyerte, jöhet az igazi finálé – Szegeden.

2023.06.04 23:24:10

Kézilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Rengeteg gátlás, kishitűség, félelem levetkőzésére alkalmas lehetett ennek az évadnak a második fele Márton Grétáék számára.

2023.06.04 12:22:11

Kézilabda nemzetisport.hu

A Vipers megismételte a Győr bravúrját, és egymás után harmadszor is aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

2023.06.04 12:03:09

Kézilabda nemzetisport.hu

Remekül kezdett a magyar csapat, Toft zseniálisan védett, és bár a végén izgulni kellett, megérdemelt a harmadik hely.