Kézi El: a Siófok lengyel, az FTC román ellenfelet kapott

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 12:20
null
Debreczeni-Klivinyi Kingáékra lengyel ellenfél vár az Európa-liga selejtezőjének második körében (Fotó: Török Attila)
A Siófok női csapata a lengyel MKS Lublin, a Ferencváros férfiegyüttese a román Baia Mare (Nagybánya) ellen kezd a kézilabda Európa-liga 2022–2023-as kiírásának selejtezőjében – derült ki az EHF bécsi sorsolásán.

 

NŐK. Az európai szövetség illetékesei először a hölgyeknél sorsoltak. A sorozat – akkori nevén EHF-kupa – 2019-es győztese, az NB I-ben legutóbb hatodik helyen végző Siófok KC szabadkártyásként a második selejtezőkörben kezd, ellenfele a lengyel bajnoki ezüstérmes MKS Lublinlesz. A párharc első mérkőzését az október 8–9-i hétvégén idegenben vívja a Balaton-parti gárda, majd egy héttel később otthon játszhatja a visszavágót.

A Debrecen alanyi jogon főtáblás az Európa-ligában, a Vác és a Mosonmagyaróvár a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a küzdelmekbe.


FÉRFIAK. A Ferencváros fennállása első nemzetközi kupapárharcát a román Baia Maréval (Nagybánya) vívhatja a selejtező első fordulójában. Az NB I előző kiírásában negyedik helyen záró, szintén szabadkártyásként induló zöld-fehér együttes az augusztus 27–28-i hétvégén idegenben játssza a párharc első meccsét a román bajnoki ezüstérmessel, majd egy héttel később (szeptember 3–4.) hazai környezetben léphet pályára a visszavágón.

A Magyar Kupa-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém a második selejtezőkörben kezd, a bajnoki bronzérmes Balatonfüred automatikusan főtáblás.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik