Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
M. D. 2022.07.19 12:20 Frissítve: 2022.07.19 12:32

Kézi El: a Siófok lengyel, az FTC román ellenfelet kapott

A Siófok női csapata a lengyel MKS Lublin, a Ferencváros férfiegyüttese a román Baia Mare (Nagybánya) ellen kezd a kézilabda Európa-liga 2022–2023-as kiírásának selejtezőjében – derült ki az EHF bécsi sorsolásán.

 

Debreczeni-Klivinyi Kingáékra lengyel ellenfél vár az Európa-liga selejtezőjének második körében (Fotó: Török Attila)

 

NŐK. Az európai szövetség illetékesei először a hölgyeknél sorsoltak. A sorozat – akkori nevén EHF-kupa – 2019-es győztese, az NB I-ben legutóbb hatodik helyen végző Siófok KC szabadkártyásként a második selejtezőkörben kezd, ellenfele a lengyel bajnoki ezüstérmes MKS Lublin lesz. A párharc első mérkőzését az október 8–9-i hétvégén idegenben vívja a Balaton-parti gárda, majd egy héttel később otthon játszhatja a visszavágót.

A Debrecen alanyi jogon főtáblás az Európa-ligában, a Vác és a Mosonmagyaróvár a selejtező harmadik körében kapcsolódik be a küzdelmekbe.


FÉRFIAK. A Ferencváros fennállása első nemzetközi kupapárharcát a román Baia Maréval (Nagybánya) vívhatja a selejtező első fordulójában. Az NB I előző kiírásában negyedik helyen záró, szintén szabadkártyásként induló zöld-fehér együttes az augusztus 27–28-i hétvégén idegenben játssza a párharc első meccsét a román bajnoki ezüstérmessel, majd egy héttel később (szeptember 3–4.) hazai környezetben léphet pályára a visszavágón.

A Magyar Kupa-döntős Fejér-B.Á.L. Veszprém a második selejtezőkörben kezd, a bajnoki bronzérmes Balatonfüred automatikusan főtáblás.


Lidl az FTC friss élelmiszerpartnere
2022.08.06 23:57:19

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban törvényszerű-e a hanyatlás, és ha igen, akkor tartós és visszafordíthatatlan-e? Ha pedig szintén igen, megengedheti-e a kézilabda, amely a harmadik évezred sportágaként címkézi magát, és ezt nem is ok nélkül teszi, hogy öncsonkítás útján veszítsen a látványosságából, a mutatvány jellegéből, a vonzerejéből?

2022.07.18 22:51:28

Kézilabda VARGA ÁDÁM

A korábban öt évig a Veszprémet is erősítő északmacedón legendát stílusosan meg is koronázták.

2022.07.13 23:28:26

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL.S bár mindig azt mondják, a tehetség utat tör magának, és nyilván a legszerencsésebb eset, ha valakinek nem kell a korát, az érettségét számba venni, amikor pályára lép, de bizony a legtöbb esetben óvatosan kell adagolni a nyomást, a felelősséget, mert a megélt sikerek és kudarcok, illetve az őket követő reakciók is torzíthatják a személyiséget, ami nyilván meghatározó abból a szempontból, hogy az illető milyen pályát fut be.

2022.07.03 22:51:00

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A nagyok között is lesznek vezéregyéniségek közülük.

2022.07.03 16:45:23

Kézilabda R. Gy.

A norvégok szinte végig vezettek, de sikerült megfordítani az állást, a vége viszont megint a skandinávoké lett.