Jobb későn, mint soha – Nagy Péter jegyzete

NAGY PÉTERNAGY PÉTER
Vágólapra másolva!
2022.03.12. 23:03

Van, volt, lett – röviden így lehetne összefoglalni a tényt, hogy Chema Rodríguezt nevezték ki a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

A 42 éves egykori világklasszis irányítót jól ismerjük, 2012 és 2017 között még játékosként alkotott Veszprémben olyannyira maradandót, hogy 2019 júliusában megbízták nemzeti csapatunk vezetésével. Pontosabban csak másodedzői feladatokkal, de az azóta eltelt időben nyilvánvalóvá vált, a Gulyás István vezette szakmai stábban ő volt az agy.

Azt mindenesetre nem szabad elfelejteni, hogy Gulyással és a hazai szövetség alelnökeként a kispadra leülő Nagy Lászlóval hárman tolták együttesünk szekerét a 2020-as Európa-bajnokságon, majd a tavalyi vb-n, ezért az ő része is megvan abban, hogy a társrendezésű januári Eb-n csúfosan leszerepeltünk.

A nép ezután „vért” kívánt, és mivel a szerződések a torna végéig szóltak, várható volt, hogy felbomlik a triumvirátus. Fel is bomlott, csak azt nem tudjuk pontosan, hogyan és mikor.

Gulyás István lapunknak kapitányként adott utolsó interjújában elmondta, a világversenyt követően kell beszámolnia a hazai sportági szövetség elnökségének, amely dönt a jövőjéről. Döntött. Döntött? Arról ugyanis továbbra sincs semmilyen információ, mikor és hogyan határozott. Megtalálta-e az okát, okait, a felelősét, felelőseit a gyenge produkciónak.

Eltelt közben egy hónap, és sokáig csak annyi volt biztos, már nem Gulyás a kapitány. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy főnökként ő vitte el a balhét. Hallani lehetett spanyol és magyar vonalról is, ám a bejelentés váratott magára. Egészen szombatig.

Chema Rodríguez kinevezésével most megnyugodhatnak a kedélyek egy kicsit, még akkor is, ha jövő nyárig osztoznunk kell rajta portugál klubcsapatával, a Benficával. Ő talán tudja, és remélhetőleg egyszer majd el is mondja, mit és hol rontottunk el januárban. Mert a hibáinkból mindenképpen tanulnunk kell! Ezentúl viszont új feladat vár ránk, de ahhoz, hogy Párizsba eljussunk, az eddigieknél még keményebben, alázatosabban kell dolgoznunk.

Én mindenesetre szurkolok neki!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik