nemzetisport.hu 2013.06.09 14:45 Frissítve: 2015.03.25 01:40

Férfi kézi: Ruesga két évre aláírt a Veszprémhez - hivatalos

Amiről korábban már beszámoltunk, az most hivatalossá vált, a spanyol Carlos Ruesga az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 28 éves spanyol irányító két évre kötelezte el magát a magyar bajnokhoz.

Ruesgát bemutatták Veszprémben (Fotó: az MKB Veszprém hivatalos Facebook-oldala)

Mióta a lejáró szerződésű Császár Gábor bejelentette, hogy az évad végén elhagyja az MKB Veszprémet, folyamatosak voltak a találgatások: ki követi őt az irányító poszton, ki lesz a másik karmester a spanyol Chema Rodríguez mellett.

A Nemzeti Sport már május 25-én megírta, hogy jó haladnak a megbeszélések Ruesga menedzsere, David Caballero és a veszprémi vezetők között, akik a Marca később hírére reagálva megerősítették: tárgyalnak a leóni irányító igazolásáról. Ruesgára orvosi vizsgálat várt Veszprémben az elmúlt héten, ezt követően döntöttek a szerződtetéséről. A játékost ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be Veszprémben:

„Nagyon örülök, hogy a Veszprém játékosa lehetek! Ellenfélként is nagyon szerettem itt játszani, a régi csarnok és a mostani Aréna hangulata is magával ragadó volt még úgy is, hogy ellenfélként léptem pályára. A veszprémiek ellen általában jól ment a játék, remélem, hogy veszprémiként is jó teljesítményt tudok nyújtani!” – idézi a spanyol játékost a Veszprém hivatalos honlapja.

Ruesga szupertehetségéként robbant be a kézilabda élvonalába, Európa egyik legjobb csapatában, a fénykorát élő, Ivano Balic nevével fémjelzett Pamplonában csillogtatta tehetségét. Súlyos térdsérülés hátráltatta abban, hogy tehetsége kiteljesedjen, szívós munkával azonban az évek alatt újra az elitbe küzdötte fel magát, az Ademar León vezéregyénisége lett. Tavaly a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében csapatával éppen a Veszprémet búcsúztatta. Válogatottként legnagyobb sikerét a 2013-as hazai rendezésű vb-n érte el, ahol aranyérmet nyert.

Ruesga is pályára lép a világválogatott tagjaként Pérez Carlos búcsúmeccsén.

A sajtótájékoztatón Dr. Fonyó Károly, az MKB veszprém elnöke bejelentette, hogy a klub a mai mérkőzés bevételéből egymillió forintot ajánlott fel az árvíz károsultjai részére.

2021.01.20 15:37:39

Kézilabda MURÁNYI DOMONKOS (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Elek Gábor csapata szinte végig vezetve verte meg két góllal a csoportelsőségért küzdő franciákat.

2021.01.19 18:24:02

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

Van, amit lehet és érdemes eltanulni tőlük, vagy legalább megpróbálni megérteni, mitől ilyen eredményesek.

2021.01.19 19:43:13

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A magyar válogatott egy góllal megnyerte a csoportrangadót, így négy pontot visz a következő körbe.

2021.01.17 19:57:18

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

Az első félidő döcögő játéka után nagyon kinyílt a gólzsák a dél-amerikaiak ellen. Legalább 2 pontot viszünk a következő körbe.

2021.01.17 14:27:36

Kézilabda R. Gy.

A dánok jobban játszottak, öt góllal is vezettek tíz perccel a vége előtt, de az ETO döntetlenre hozta a meccset.