nemzetisport.hu 2013.06.09 14:45 Frissítve: 2015.03.25 01:40

Férfi kézi: Ruesga két évre aláírt a Veszprémhez - hivatalos

Amiről korábban már beszámoltunk, az most hivatalossá vált, a spanyol Carlos Ruesga az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 28 éves spanyol irányító két évre kötelezte el magát a magyar bajnokhoz.

Ruesgát bemutatták Veszprémben (Fotó: az MKB Veszprém hivatalos Facebook-oldala)

Mióta a lejáró szerződésű Császár Gábor bejelentette, hogy az évad végén elhagyja az MKB Veszprémet, folyamatosak voltak a találgatások: ki követi őt az irányító poszton, ki lesz a másik karmester a spanyol Chema Rodríguez mellett.

A Nemzeti Sport már május 25-én megírta, hogy jó haladnak a megbeszélések Ruesga menedzsere, David Caballero és a veszprémi vezetők között, akik a Marca később hírére reagálva megerősítették: tárgyalnak a leóni irányító igazolásáról. Ruesgára orvosi vizsgálat várt Veszprémben az elmúlt héten, ezt követően döntöttek a szerződtetéséről. A játékost ma délután sajtótájékoztató keretében mutatták be Veszprémben:

„Nagyon örülök, hogy a Veszprém játékosa lehetek! Ellenfélként is nagyon szerettem itt játszani, a régi csarnok és a mostani Aréna hangulata is magával ragadó volt még úgy is, hogy ellenfélként léptem pályára. A veszprémiek ellen általában jól ment a játék, remélem, hogy veszprémiként is jó teljesítményt tudok nyújtani!” – idézi a spanyol játékost a Veszprém hivatalos honlapja.

Ruesga szupertehetségéként robbant be a kézilabda élvonalába, Európa egyik legjobb csapatában, a fénykorát élő, Ivano Balic nevével fémjelzett Pamplonában csillogtatta tehetségét. Súlyos térdsérülés hátráltatta abban, hogy tehetsége kiteljesedjen, szívós munkával azonban az évek alatt újra az elitbe küzdötte fel magát, az Ademar León vezéregyénisége lett. Tavaly a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében csapatával éppen a Veszprémet búcsúztatta. Válogatottként legnagyobb sikerét a 2013-as hazai rendezésű vb-n érte el, ahol aranyérmet nyert.

Ruesga is pályára lép a világválogatott tagjaként Pérez Carlos búcsúmeccsén.

A sajtótájékoztatón Dr. Fonyó Károly, az MKB veszprém elnöke bejelentette, hogy a klub a mai mérkőzés bevételéből egymillió forintot ajánlott fel az árvíz károsultjai részére.

2021.09.19 09:17:00

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Tokióban olimpiai aranyérmet nyert, és készen áll arra, hogy a Veszprémmel is a csúcsra érjen.

2021.09.18 17:27:23

Kézilabda BOBORY BALÁZS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A megerősödött Krim sokáig tapadt, mint a pióca, de így sem tudta megakadályozni a biztos ETO-győzelmet.

2021.09.18 15:27:28

Kézilabda PAPP BÁLINT (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

Az első játékrészben nem működött jól a védekezés, de a szünet után szinte minden sikerült a zöld-fehéreknek.

2021.09.16 17:50:18

Kézilabda R. P.

A szünetben néggyel vezettek a franciák, de a második félidőben 21 gólt dobva győzött Ilics csapata.

2021.09.15 18:07:33

Kézilabda NAGY PÉTER (összefoglaló), MURÁNYI DOMONKOS (percről percre)

A magyar csapat jól kezdte a Montpellier elleni meccset, de végül örülnie kellett az egy pontnak.